Política

El govern acusa PP i PSOE d'atemptar contra l'autogovern de Catalunya

El portaveu del govern, Francesc Homs, crida a fer un front comú “contundent” en defensa de l'“autonomia financera” de l'executiu català

Zapatero ha emplaçat avui al Congrés a PSOE i PP a presentar una proposició de llei per reformar de la Constitució que reculli la limitació del dèficit

El portaveu del govern, Francesc Homs, s'ha oposat aquest dimarts a la reforma de la Constitució plantejada pel cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i ha acusat PSOE i PP de pretendre “carregar-se l'autonomia financera” de la Generalitat.

Zapatero ha emplaçat avui al Congrés a PSOE i PP a presentar una proposició de llei abans que acabi aquesta legislatura per aprovar una reforma de la Constitució que reculli la limitació del dèficit, en línia amb el que estan plantejant altres països de la UE.

La rèplica de la Generalitat ha arribat de manera immediata des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que se celebra a Prada, on Homs ha acudit per impartir una conferència sobre sobirania fiscal en la que ha exposat el full de ruta del govern per aconseguir el pacte fiscal.

Homs ha assenyalat que a l'“espera de conèixer els detalls” de la reforma proposada, el govern “es mirarà amb molta cautela i precaució qualsevol reforma constitucional que vingui de la mà del PSOE i el PP”.

Per a Homs, limitar el sostre de dèficit de la Generalitat, inclosa en el marc d'una reforma més general, suposaria “liquidar l'autogovern de Catalunya ja que, sense autonomia financera, no hi ha autogovern”.

“El que no pot ser és que vingui impostat per Madrid, perquè és carregar-se l'autonomia financera de Catalunya”, ha assenyalat Homs que ha afegit que des del govern es proposarà un “front en contra, contundent i claríssim”, demanant a “totes les forces polítiques catalanes” que s'hi oposin.

D'aquesta manera, Homs ha instat els partits catalans amb representació al Congrés i, “especialment al PSC”, per ser el partit que més diputats té a Madrid, que s'oposi a la reforma i la impedeixin “si està a les seves mans”.

Homs ha plantejat aquesta proposta de modificació com un atemptat a l'autogovern de Catalunya “que tant ha costat aconseguir els últims anys” i per això ha assenyalat que, la seva defensa, és “un valor compartit” entre totes les forces polítiques catalanes que “han d'abandonar discussions partidàries per fer-li front”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona