Política

Trias considera que l'Estat és “incapaç” de controlar les seves despeses

L'alcalde de Barcelona critica que es vulgui posar un sostre a la despesa autonòmica quan el govern espanyol no sap quadrar els seus comptes

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), ha criticat que des del govern espanyol es vulguin imposar límits a la despesa de municipis i comunitats mitjançant una reforma constitucional, quan actualment és el mateix Estat qui es mostra “incapaç” de controlar la seva despesa i quadrar els seus comptes.

Aquesta és la reflexió que ha fet aquest dimarts quan, durant una visita a les festes del barri de Sants, se li ha preguntat sobre la proposta del president José Luis Rodríguez Zapatero d'aprovar aviat una reforma constitucional que limiti el dèficit públic, tesi que té el beneplàcit del PP.

“Em fa molta gràcia veure com es proposen coses per controlar la despesa dels altres quan s'és incapaç de controlar la teva. No es discuteix sobre la despesa més important, que és el que fa l'Estat”, ha assegurat Trias.

“Cal dir què es vol fer i veure com la pròpia administració central s'ajusta”, ha assegurat Trias, que ha ressaltat els esforços que s'estan fent des de Catalunya en nom de la necessària austeritat que ha de caracteritzar la gestió pública.

També ha defensat la tasca de les diputacions provincials, el dia després que el candidat del PSOE a la presidència del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, donés detalls sobre la seva proposta per suprimir-les i convertir aquestes administracions –l'existència de les quals recull la Constitució– en consells d'alcaldes, amb menys pressupost, assessors, funcions i estructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona