Política

Nou milions d'euros per als afectats dels incendis

El Consell aprova un decret d'urgència amb diverses ajudes segons el tipus de dany

L'objectiu és que estiguen a disposició dels Ajuntaments damnificats abans que finalitze el mes

Els municipis afectats pels incendis forestals de Cortes de Pallars i d'Andilla rebran aquest mes fins a 9 milions d'euros, gràcies al decret aprovat avui pel ple del Consell que establix amb caràcter d'urgència diversos tipus d'ajudes per a aquests Ajuntaments.

El vicepresident del Govern valencià, José Ciscar, ha explicat en la roda de premsa posterior al ple que el decret fixa ajudes per a les persones físiques i jurídiques per danys materials; per als autònoms i pimes, i per a les explotacions agrícoles, ramaderes i apícoles, i comunitats de regants.

Aquestes ajudes tindran caràcter complementari, pel que seran compatibles amb les indemnitzacions o ajudes que concedeixin altres Administracions públiques, i l'objectiu és que estiguen disponibles en els ajuntaments abans que finalitzi el mes de juliol, perquè al seu torn les puguen anticipar als damnificats.

Les ajudes per a les persones es destinaran a pal·liar la destrucció total o els danys en habitatges (exclosos els estètics), que poden arribar a els 13.600 euros en el cas de destrucció total d'un habitatge habitual, i fins a 10.000 euros si és un habitatge no habitual.

També haurà ajudes per a danys en vehicles, de fins a 4.000 euros en cas de destrucció total, així com per a l'equipament personal i domèstic bàsic (mobiliari, electrodomèstics, roba, parament i altres béns no peribles de primera necessitat) de fins a 3.500 euros en habitatge habitual i fins a 2.000 en habitatge no habitual



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.