Política

Els socialistes de l'Alcúdia es manifesten contra les retallades socials

Presenten davant el Plenari Municipal dues mocions contra la rebaixada de l'aportació per als serveis socials en general, i contra la no aplicació de les millores de les pensions de viudetat

En el cas de l'Ajuntament de l'Alcúdia, la situació és dramàtica. Podem comprovar com el cost del manteniment del Departament de Serveis Socials ha passat d'uns 207.000 € durant l'any 2010 a més de 227.000 durant l'any 2011, mentre que la subvenció que no arriba de la Generalitat per a eixa finalitat, no parat de disminuir, passant de més de 73.000 € per a l'any 2010 a menys de 68.000 € per a l'any 2011, i arribant a 53.418,51 € per a l'any 2012.

El que no resulta tolerable és el fet que la Conselleria no ha transferit encara ni un cèntim de les quantitats degudes per al manteniment dels Serveis Socials municipals (prop de 141.000 €) en dos anys, mentre que l'Ajuntament ha tingut que pagar ja fa temps les nòmines del personal que presta el seu treball en eixe Departament i ha pagat als beneficiaris de les ajudes les quantitats acordades per a fer front a les seues necessitats bàsiques.

Per tant, el grup Socialista a l'Ajuntament de l'Alcúdia proposa al plenari exigir al govern espanyol que en el pressupost de 2013 es mantinga l'aportació econòmica que hi havia al 2011 per al manteniment del serveis Socials, i exigir al govern valencià que garantisca el manteniment de l'aportació econòmica als ajuntaments i que pague a tots els ajuntaments valencians les quantitats degudes per subvencions destinades als serveis socials Municipals.

El mateix grup presenta també al plenari una moció per demanar al Govern Espanyol que, en el pressupost de 2013, no se torne a suspendre l'aplicació de la llei 27/2011, d'1 d'agost, sobre la actualització i modernització de les pensions de viudetat, en el sentit d'incrementar l'actual 52% de la base reguladora a efectes de còmput de la pensió fins al 60% de forma gradual, en 8 anys, a partir de l'1 de gener de 2012.

Eixa norma que el govern del sr Rajoy va incomplir als pressupostos de 2012 i que en els de 2013 tampoc no està contemplada, va ser consensuada pel govern d'aquell moment per la pràctica totalitat de l'arc parlamentari (incloent el PP), sindicats i empresaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.