Política

La Val d'Aran vol el dret a decidir en un futur Estat català

El Conselh d'Aran aprova poder decidir de forma lliure i pactada el seu futur

La Val d'Aran no es vol quedar enrere en el camí cap a l'autodeterminació que ha iniciat Catalunya amb la resolució del Parlament del mes de setembre a favor d'un referèndum la pròxima legislatura i la convocatòria avançada d'eleccions. Ahir, el Conselh Generau va aprovar, amb la unanimitat de tots els consellers, una moció a favor de poder exercir també el seu propi dret a decidir el seu futur col·lectiu durant la pròxima legislatura de forma lliure, democràtica i pactada.

La moció, presentada per Unitat d'Aran, partit associat al PSC, reclama a les institucions catalanes que tinguin en compte la veu pròpia d'Aran com a poble diferenciat i territori històric amb un caràcter nacional reconegut per l'Estatut de 2006 i amb una autogovern recuperat a partir de la llei d'Aran de 1990. Segons la moció, si Catalunya enceta un nou camí nacional, la Val D'aran també hauria de poder gaudir d'una nova etapa en el seu estatus polític, amb més progrés social, foment de la cultura i la llengua pròpies i enfortiment democràtic. El partit al govern al Conselh, Convergència Democràtica Aranesa, associat a CDC, va donar suport a la moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.