Política

Un miler persones envolten el centre de Lleida en una filera humana per la independència

L'acció és un preludi de la cadena humana gegant que es prepara per al proper 11 de Setembre al llarg de la costa catalana

Tàrrega acull la segona edició de la fira itinerant Estelània

Lleida s'ha avançat als esdeveniments i aquest dissabte ha estat encerclada per un miler de persones en una filera humana per la independència que ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'acte ha estat el preludi de la cadena humana gegant que es farà l'11 de Setembre a la costa catalana, de nord a sud.

A la capital del Segrià, el recorregut ha començat als Camps Elisis on s'ha fet la concentració. Després els participants han començat a seguir la filera de dos en dos, encapçalada pels Gegants i Grallers del Col.lectiu Cultural de Cappont i una estelada gegant de Josep Manel Camarasa de Corbins. La filera ha acabat a la Plaça Sant Joan, on s'ha fet l'acte de cloenda.

El coordinador de l'Assemblea Territorial de Lleida de l'ANC, Jordi Cortada, ha recordat que a Lleida es va iniciar la Marxa per la Independència “que va resseguir tot Catalunya i que va culminar amb la manifestació de l'11 de Setembre de 2012”. L'acte també ha comptat amb la presència de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

Al vespre s'han fet diversos concerts de grups musicals catalans per cloure una vetllada reivindicativa i festiva.

Fira Estelània i encesa d'espelmes a Tàrrega

A banda de Lleida, Tàrrega ha celebrat aquest dissabte diversos actes independentistes com la segona edició de la fira itinerant Estelània. La fira ha comptat amb estands d'entitats com Òmnium, Catalunya Diu Prou, Ara o Mai, CADCI, Plataforma pel Dret a Decidir, Dni.cat, entre d'altres. També s'hi han pogut veure recreacions històriques i diversos autors d'obres relacionades amb el sobiranisme i la independència com Jaume Clotet, David de Montserrat, Antonio Baños, Ignasi Puig, Carles Camp, Joan Cavaller, Armand Sanmamed i Vicent Partal entre altres. El certamen s'ha fet a la plaça de l'Hort del Barceloní i ha aplegat propostes d'artesania, gastronomia, literatura, jocs, balls, concerts i activitats vinculades amb el símbol de l'estelada. La primera edició d'Estelània es va fer 6 d'abril a Arenys de Munt (Maresme).

La capital de l'Urgell també prepara l'encesa aquesta nit d'una estelada amb més de 16.000 espelmes i una superfície de 2.000 metres quadrats. Per finançar aquesta acció la s'ha recorregut al micromecenatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.