Política

Guardiola dóna suport a la cadena des de Munic

L'entrenador no podrà ser físicament a Catalunya el pròxim Onze de Setembre

Pep Guardiola també donarà suport a la Via Catalana per la Independència. L'entrenador de futbol va afirmar ahir en una roda de premsa a Munic que està d'acord amb el reclam de l'ANC i que ha gravat un vídeo de suport, tot i que no podrà assistir ni a la cadena de Catalunya ni a la que es farà a Munic. Guardiola s'uneix, amb el cantant Lluís Llach i el comunicador Miquel Calçada, a la llista de suports de noms coneguts a la Via Catalana.

Davant la premsa esportiva alemanya, Guardiola va reivindicar que “l'únic que demana el poble de Catalunya és que la gent es pugui expressar. Tan senzill com això.” Tanmateix, l'exjugador del Barça va opinar que també “s'ha de donar la llibertat que la gent que no està d'acord amb la possible reivindicació del país s'hi pugui expressar també” i va demanar que no es doni la sensació “que només es pot expressar la gent que té ganes de canviar un model de viure, de ser un país independent”. En definitiva, en paraules de Guardiola, “tothom ha de tenir el dret d'expressar-se”.

Cadena de Munic

A més, l'actual tècnic del Bayern de Munic va expressar públicament el seu suport a la concentració per la independència que es farà el pròxim 30 d'agost a Munic. Aquesta serà una de les més de vuitanta cadenes humanes que es faran a l'exterior abans de l'Onze de Setembre. Tanmateix, Guardiola tampoc hi podrà assistir físicament, ja que aquell dia no serà a Munic perquè el Bayern juga la Supercopa d'Europa a Praga contra el Chelsea de José Mourinho.

L'any passat Guardiola ja va donar suport des de Nova York a la manifestació convocada per la Diada mostrant una papereta verda a favor de la independència en un vídeo que es va emetre al final de la marxa. Aquest any, el futbolista de Santpedor també ha gravat, junt amb altres personalitats i gent coneguda, un vídeo de promoció de la Via Catalana que l'ANC farà públic els pròxims dies per animar a participar en la cadena humana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.