Política

Sis detinguts per l'assalt feixista a la delegació del Govern a Madrid

Tots els arrestats pertanyen a formacions de caire espanyolista i d'extrema dreta com Democracia Nacional i Falange

El grup ultra va provocar cinc ferits lleus per contusions i per l'efecte del gas que van tirar en marxar

  • L'entrada de grups feixista a la delegació del govern a Madrid EL PUNT AVUI.
  • Video: Assalt feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid

El Ministeri de l'Interior ha elevat a sis les detencions arran de l'assalt que va protagonitzar un grup d'extrema dreta a la delegació del Govern a Madrid, aquest dimecres, mentre es feia un acte amb motiu de la Diada. Tots els arrestats pertanyen a formacions de caire espanyolista i feixista com Democracia Nacional i Falange, i integraven el grup d'una quinzena de persones que va assaltar de forma violenta l'acte promogut per la Generalitat. Tot plegat va acabar amb cinc ferits lleus, entre els quals hi ha una nena de quatre anys, per l'efecte del gas que van llançar dins del local i també per contusions. Les detencions s'han fet després que la policia espanyola ha estudiat les imatges dels fets.

Entre els assistents a l'acte, a alguns dels quals també se'ls ha pres declaració per investigar els fets, hi havia diputats que també han estat agredits. Els assaltants, a més, van destrossar mobiliari mentre cridaven “no ens enganyen, Catalunya és Espanya”.

Tot va començar quan el delegat del Govern es disposava a pujar a la tribuna per fer el seu discurs institucional. Una quinzena de membres del grup d'extremadreta van entrar al Centre Cultural Blanquerna i van baixar les escales cridant.

Tan bon punt van entrar a la sala on hi havia una cinquantena de persones, entre les quals diversos diputats d'Unió i PSC, van tirar a terra el mobiliari, inclosa la bandera catalana, i van mostrar ensenyes nazis i espanyoles.

Diversos diputats, entre els quals hi havia el membre d'UDC Josep Sánchez-Llibre, els van plantar cara, i el delegat del Govern a Madrid es va mantenir ferm en tot moment al seu lloc. Pocs segons després, van abandonar la sala fent les mateixes consignes.

Tan bon punt van marxar de la sala els assistents han notat una forta olor de gas que va provocar dificultats a la respiració de diverses persones i la sala va ser desallotjada.

Abans de l'acte ja s'havia constatat la presència a la sala de dues persones amb posat seriós que eludien les càmeres i que són les que podrien haver alertat la resta que l'acte estava a punt de començar.

Fruit dels fets un càmera de TV3 va haver de ser hospitalitzat amb una luxació a l'espatlla. La policia espanyola ha començat a investigar els fets a partir de les gravacions i de les declaracions dels assistents i, de matinada, ha detingut inicialment quatre persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES