Política

Sánchez-Llibre demana que l'assalt “catalanòfob” d'ahir no es torni a repetir

Considera que és una “acció puntual i excepcional” que no té res a veure amb el Madrid real

El diputat de CiU al Congrés no descarta que el seu grup demani la il·legalització dels grups feixistes implicats

El portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Sánchez-Llibre, ha condemnat “enèrgicament” l'assalt “catalanòfob” que una quinzena de militants d'ultradreta van perpetrar ahir dimecres al Centre Cultural Blanquerna i ha demanat que es posin els mitjans perquè no es torni a repetir. El diputat ha confirmat que el delegat del govern a Madrid, Josep Maria Bosch, i ell mateix han presentat una denúncia pels fets a la policia.

“Aquest és un acte d'intolerància política molt greu i un exemple radical de catalanofòbia”, ha denunciat. “És un acte excepcional i intolerable i s'han de posar els mitjans perquè no es torni a produir”, ha afegit.

Al seu parer, l'incident d'ahir és “puntual i excepcional” i que no té res a veure amb el Madrid real. “En 22 anys de diputat a Madrid només tinc paraules de satisfacció”, ha assegurat.

En qualsevol cas, ha demanat que a “tots els que tinguin responsabilitats” en matèria de seguretat que “prenguin les mesures perquè mai més es pugui tornar a produir” un incident similar.

També ha avançat que valoraran la possibilitat de demanar la il·legalització dels grups que van cometre l'atemptat d'ahir.

El portaveu convergent ha indicat que “ara és l'hora de la política i del diàleg” i que ha arribat el moment “que s'obri la porta a una consulta perquè el 2014 els catalans exerceixin el dret a decidir.

Sánchez-Llibre, que va ser un dels assistents que va resultar agredit, ha agraït els suports rebuts en les últimes hores, des d'Artur Mas a Mariano Rajoy, passant per les vicepresidentes dels dos governs, el ministre de l'Interior i els consellers de la Generalitat o els portaveus dels grups parlamentaris, entre d'altres. També ha destacat la tasca dels serveis mèdics que van atendre els ferits i de la brigada policial que es va fer càrrec de la investigació. En aquest sentit, ha indicat que els presumptes autors de l'atac “estan perfectament identificats per la policia i seran detinguts”.

El diputat, que va plantar cara als assaltants, ha explicat que la seva “reacció natural” va ser plantar als “energúmens” que van entrar a la delegació “per protegir l'acte”. Després d'intentar aturar els dos homes que encapçalaven el grup el tercer el va tirar a terra i aleshores va tenir la “reacció innata” de defendre's.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona