Política

Súmate diu que cal deixar la Marca España per avançar

Membres de l'associació van denunciar ahir a Girona, juntament amb representants de la Fundació Catalunya Estat, el tracte “colonial” que rep Catalunya del govern estatal

“Als catalans, ens tracten com si fóssim una colònia. Amb Espanya no farem mai res de bo!” Així de contundent es va expressar ahir Vicente Rodríguez, representant de l'associació Súmate en l'acte que es va fer a l'Auditori de Girona i que va reunir una cinquantena de persones. Rodríguez, nascut a Lleó, i Ramón Fernández, d'origen madrileny, van exposar alguns dels trets que defineixen l'entitat que representen, així com la feina de carrer que duen a terme per convèncer els indecisos de les bondats del procés. Fernández, que fa anys que està establert a Girona, va ressaltar que, contràriament al que els unionistes els atribueixen, són completament contraris a l'establiment de fronteres. “Els únics que parlen de fronteres són els espanyolistes; els independentistes no en parlem”, va assegurar. Els dos representants d'aquesta associació es van referir al procés sobiranista com un “moment històric que cal aprofitar” per construir una societat més justa des d'un punt de vista social i econòmic, i també per desvincular-se d'Espanya i tot el que s'associa amb aquesta marca, casos de corrupció inclosos.

Els membres de Súmate van compartir taula amb Jaume Vallcorba, president de la Fundació Catalunya Estat, que va fer una exposició sobre la situació d'espoli fiscal que pateix Catalunya. “Amb tots els diners que hem regalat a Espanya des de l'any 1986, es podrien celebrar tres jocs olímpics cada any”, va dir. Vallcorba hi va afegir que cada dia surten de Catalunya amb destinació a Madrid 47 milions d'euros. Uns diners que, segons va indicar, podrien servir per fer cada dia o un hospital, o dotze escoles, o set residències geriàtriques o nou ambulatoris. I és que, segons va afegir, el dèficit fiscal, que se situa en 17.000 milions d'euros, és el que impedeix a Catalunya invertir en infraestructures i en serveis essencials com ara l'educació i la sanitat públiques, i en el pagament d'unes pensions dignes. Vallcorba va defensar la creació d'un estat propi per controlar els diners que es generen al país. I va acabar dient: “Una cosa sí que sabem de l'endemà de la independència, i és que finalment quedarem fora de l'Estat espanyol.”

LA FRASE

Una cosa sí que sabem de l'endemà de la independència, i és que quedarem fora de l'Estat espanyol
Jaume Vallcorba
Fundació Catalunya estat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.