Política

Un càrrec de CiU al Maresme ha de plegar per una sentència ferma

Jaume Borrell, exalcalde de Sant Cebrià i president del Consorci de Promoció Turística, inhabilitat

L'Audiència de Barcelona ha ratificat la sentència emesa l'abril del 2013 que condemnava a setze anys d'inhabilitació per a càrrec públic Jaume Borrell, actual president del Consorci de Promoció Turística del Consell Comarcal del Maresme (CCM) i portaveu de CiU, quan havia estat alcalde de Sant Cebrià. No es pot recórrer contra la decisió i això significa, segons va admetre ahir el mateix Borrell, el punt final a la seva carrera política local. “Plegaré de tots els meus càrrecs perquè així se m'ordena, però jo em continuo sentint innocent i considero que la sentència és excessiva”, va assegurar el president. Borrell va ser alcalde de Sant Cebrià del 2000 al 2011, però va entrar a l'Ajuntament com a regidor el 1991.

La sentència considera provat que tant Borrell com els regidors de CiU Teresa Llongarriu, Josep Missé i Pedro Vegas són culpables dels delictes de prevaricació urbanística i de prevaricació continuada per haver concedit permís d'activitat al restaurant La Hacienda, que ocupava uns terrenys rústics i no urbanitzables. Avui, però, l'establiment funciona al mateix lloc i ja amb els permisos en regla.

La sentència absol l'exregidor d'ERC Francisco Roig, que compartia govern amb CiU i que en la primera decisió va ser condemnat a vuit anys d'inhabilitació. L'Entesa d'Esquerres de Sant Cebrià va portar el cas als jutjats.

LA FRASE

Plegaré dels meus càrrecs perquè m'hi obliga una sentència, però jo em considero innocent
Jaume Borrell
PRESIDENT DEL CONSORCI DE PROMOCIÓ TURÍSTICA DEL MARESME


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia