Política

CARLES PELLICER

CANDIDAT DE CIU A REUS

“Ofereixo estabilitat i tranquil·litat”

L'alcalde aspira a ser reelegit en un futur consistori que es preveu polièdric, amb les majories poc clares

Opina que el sobiranisme no és el motiu de les municipals

PACTE AMB EL PP
“Els resultats electorals són els que són, i la majoria reclamava un canvi amb CiU i el PP”
PROCÉS CATALÀ
“La sobirania no és el principal motiu de les municipals. Si barregem coses no sabrem què votem”
ALIANCES
“No descarto res. En funció dels resultats, puc governar en minoria o els altres poden pactar”

Carles Pellicer és l'alcalde de CiU que ha trencat l'hegemonia de múltiples governs socialistes a Reus. En la seva tercera candidatura al capdavant de CiU, Pellicer va assolir l'alcaldia el 2011, amb el suport del Partit Popular. Un pacte autoanomenat de gestió pels seus promotors, que no ha arribat a bon port arran de les tensions nacionals.

Quin balanç fa del mandat, marcat per les dificultats econòmiques?
Ha estat molt intens, amb problemes, fruit d'una etapa anterior on la gestió va ser complexa. S'havia de posar odre de manera gairebé taxativa. L'economia va ser molt difícil d'aguantar durant el 2012 i ja l'any següent vam fer una sèrie d'operacions de reorganització i vam anar millor. Si pogués, esborraria els dos primers exercicis econòmics del mandat.
Tot això ho ha fet a través d'un acord amb el PP.
Els resultats electorals són els que van ser i la majoria reclamava un canvi amb CiU i el PP. No podíem governar amb els socialistes ni pactar amb la resta; si ho haguéssim fet seríem còmplices d'una gestió anterior que no podíem compartir. Algú pot dir que estàvem en llocs de decisió, com ara els consells d'administració, però quan no et diuen la veritat i te l'amaguen... Per exemple, els pressupostos no quadraven i es maquillaven. L'últim cas és el de la pignoració del crèdit de l'hospital amb els ingressos del CatSalut, una decisió que no va passar ni per ple.
És a dir, pensa que ha estat positiva per a Reus aquesta entesa.
El pacte s'havia de fer per governar tranquil·lament. No n'estic descontent, vam fer moltes coses amb la senyora Alegret. Sí, després vam trencar, però ja vaig dir que ho faria quan hi hagués un atac directe al país o al president. I vaig trencar jo, no vaig rebre ordres de ningú, com malintencionadament alguns han volgut fer córrer. La decisió la vaig prendre als passadissos del Parlament i tinc una excel·lent relació amb Alegret.
La campanya sembla que estarà marcada pel procés sobiranista. Com actuarà vostè?
La sobirania no és el principal motiu de les municipals. Si barregem les coses, al final no sabrem què votem. Què volem? Un alcalde que faci elucubracions i pensi en temes impossibles? Jo ofereixo estabilitat i tranquil·litat a Reus. La ciutat està neta, segura i ordenada.
Com creu que afectarà el cas Innova el 24-M?
L'Ajuntament de Reus hi està immers perquè ha de defensar els interessos de la ciutadania.. Si això influirà? La ciutadania té molt clar que això està en una altra esfera.
Quines propostes comercials té per pal·liar l'arribada de Metrovacesa?
Comprenc, ja que he sigut botiguer, la preocupació del sector comercial. Jo no hauria fet el centre on està ara, sinó en un altre emplaçament de Reus. El que em toca és defensar el centre comercial i dir que és el millor del món i que actuarà amb el millor comerç del món.
Què cal fer amb l'aeroport de Reus, arran de la baixada del nombre de vols i de passatgers?
L'aeroport té moltes possibilitats i s'enlairarà amb Port Aventura, BCN World, Ferrari Land, la projecció turística de Reus i el conjunt de les nostres comarques. L'alcalde de Reus no pot fer funcionar l'aeroport, com si tingués una flota d'avions.
Ha rebut moltes crítiques perquè ha compaginat la tasca d'alcalde amb la de diputat.
Si no fos per la meva presència al Parlament no estaria reclamant els diners que ens deu la Generalitat. Per cobrar l'últim pagament del CatSalut vaig haver de fer ús de totes les meves arts negociadores.
Davant un escenari electoral atomitzat, descarta fer pactes amb algunes formacions?
No descarto mai res, així m'ho diu l'experiència. En funció dels resultats electorals veurem, puc pactar, els altres poden pactar, puc governar en minoria, o fins i tot, pactar amb algú i no tenir majoria.

Un alcalde per posar ‘ordre'

De botiguer, a cap de l'oposició i a alcalde. Carles Pellicer (Reus, 1958) assumia les regnes de la ciutat el 2011, en un moment de greus dificultats econòmiques. La reestructuració del desaparegut hòlding d'Innova ha estat un dels principals maldecaps del seu mandat. Sense grans projectes en cartera, el batlle s'ha dedicat a posar ordre intern i a la micropolítica. L'arribada de Metrovacesa, el crèdit del nou hospital i la reactivació de l'aeroport s'albiren com els seus principals reptes de futur.

josé carlos león



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia