Política

FRANCESC JESÚS BECERRA

CANDIDAT DE PROGRÉS PER VIDRERES

“A Vidreres s'han centrat en la imatge i no en la part social”

Faran unes jornades participatives per fer el programa electoral

Diu que han d'estar vuit anys com a màxim al capdavant de les llistes i plegar

Va néixer a Vidreres el 1980. És especialista en dret laboral, administratiu i hipotecari i va entrar al govern quan l'exalcaldessa Ruth Rosique va plegar. Diu que fa una aposta molt gran en presentar-se com a candidat perquè només fa dos anys que ha muntat el seu propi despatx, que haurà de deixar si guanya les eleccions
JOAN SABATER

Fa quatre mesos que és regidor de Progrés per Vidreres, un “grup independent amb paraigua socialista”, i es torna a presentar per potenciar projectes socials, perquè “Vidreres s'ha centrat més en la imatge que no pas en la part social”.

Vol dir que a Vidreres s'han oblidat de fomentar els temes socials?
Sí. La part social ha quedat en segon terme i la gent ho necessita, per això ho volem fomentar i ho volem fer per la gran majoria dels vidrerencs. A Vidreres hi ha molt a dir en el tema de participació. Per això volem implantar –i de fet això ja ho comencem a fer a partir d'aquest cap de setmana– un programa electoral participatiu. Durant tres caps de setmana fem jornades participatives on convidem moltes entitats i tota la població perquè la gent ens vingui a fer propostes sobre quin programa vol que presentem, un programa que sigui de tots. Això ho fem perquè el nostre programa no sigui només de propostes de partit. I si entrem al govern, la nostra idea és que cada any, abans que s'aprovin els pressupostos, els veïns facin propostes de poble.
Quines altres prioritats tenen?
Moltes. A Vidreres s'han deixat de banda obres molt importants com ara el clavegueram, l'enllumenat, l'aigua i fins tot l'escola Sant Iscle. Amb això no vull dir que no s'hagin fet coses, però moltes han sigut d'imatge i, en canvi, s'han oblidat obres que no són tan vistoses però que ara, al cap de trenta anys, potser toca fer-les. També ens agradaria potenciar el turisme a Vidreres aprofitant la proximitat amb la Costa Brava, amb els temes de natura i gastronomia.
El subministrament d'aigua és un problema des de fa anys al poble.
L'empresa que dóna aquest servei a Vidreres té un problema des de fa anys de qualitat i quantitat de l'aigua que subministra. Qualitat perquè quan es fan les analítiques hi ha vegades que no surten com haurien de sortir, fins al punt que s'ha arribat a prohibir la presa d'aigua i hi ha períodes en què hi ha talls d'aigua. Nosaltres defensem que s'aprofitin els efectes constatats i constatables perquè es faci una intervenció de servei o una expropiació d'utilitat pública perquè l'empresa no ofereix un bon servei. En canvi, l'equip de govern actual està fent una nova interconnexió d'aigua; soluciona així les deficiències que té l'empresa però amb diners públics. El nou equip de govern hauria de fer una intervenció més contundent amb aquesta empresa, que és problemàtica des de fa molt de temps.
Quina llista presenten?
Molt renovada perquè els que feia molt de temps que hi eren s'han retirat o s'han posat a les parts mitjanes o finals de la llista. La idea dels que estem al davant és que com a molt hem d'estar vuit anys al capdavant de les llistes i després marxar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]