Política

CARLES ROSSINYOL

CANDIDAT DE CIU A SABADELL

“Tenim molt clar que som l'alternativa”

L'alcaldable de CiU creu que en aquestes eleccions es decidirà si es vol un canvi, liderat pel seu partit, o la continuïtat del PSC

Vol una ciutat que funcioni i que no posi traves

ALIANCES
“Estem disposats a dirigir un govern de consens amb les forces que estiguin a favor del canvi”
ACTUALITAT
“La crisi econòmica i l'escàndol de corrupció han generat una situació complicada”
ORGULL
“S'ha de recuperar l'autoestima i això s'aconsegueix dient-ho, però també fent coses ”

Carles Rossinyol encapçala per tercera vegada la llista de CiU a les eleccions municipals. Els convergents són el principal grup de l'oposició amb cinc regidors.

Se sent orgullós de Sabadell?
De la ciutat, sí, però no del seu govern. Sabadell, malgrat la crisi i el cas Mercuri, té una forta vitalitat. La gent ha de ser conscient de les coses que tenim i l'Ajuntament ha de deixar de ser un obstacle, convertir-se en un soci i fer la seva feina, que no és manipular la societat sinó ajudar-la. S'ha de recuperar l'autoestima. S'aconsegueix dient-ho, però també fent coses.
Què volen fer?
Hi ha molta feina per fer perquè la gestió ha estat nefasta, però una ciutat no funciona si no està neta, si no està cuidada, ben il·luminada, si no és segura, i aquestes coses tan fonamentals, a Sabadell, en aquests moments no funcionen bé. En polítiques de comerç, per exemple, d'entrada arreglar el passeig de la plaça Major, que és un descampat. Si no és agradable el carrer, si no hi ha arbres, bancs, si no està ben il·luminat, la botiga té un problema. El mateix passa a nivell industrial. Sabem que és molt complicat des dels ajuntaments generar llocs de treball a cabassos, però el que sí que pot fer el consistori és facilitar les coses a tothom. Hem arribat en un moment que sembla que la gent hagi de lluitar contra l'Ajuntament per obrir negocis, per fer activitats al carrer. A Sabadell és molt complicat fer qualsevol cosa. Si des de l'Ajuntament som capaços de deixar de banda tota aquesta burocràcia que l'equip de govern del PSC ha anat muntant al llarg dels anys i de fer les coses fàcils a la gent, a les botigues, als emprenedors, a les associacions, s'aniran fent coses i això genera llocs de treball. Hem de fer una política que confiï en la societat, que no posi traves.
Amb quines perspectives plantegen aquests comicis.
Bons resultats, però necessitarem després altres socis. La gent haurà de decidir entre fer un canvi, que passa per nosaltres, o la continuïtat, representada pel senyor Ayuso, que està a l'equip de govern de Bustos des del 2003. Hi haurà fragmentació i el que tenim molt clar és que som l'alternativa i els altres partits hauran de decidir si volen allargar el final agònic del PSC o un canvi i nous projectes per a la ciutat de la mà de CiU.
Amb qui estarien disposats a pactar?
Estem disposats a dirigir un govern de consens amb totes les forces polítiques que estiguin a favor de la renovació, del canvi, de noves idees i de la transparència. Pensem que CiU reuneix diferents actius: la solidesa del grup municipal i de l'equip com a garantia de bona gestió, i un candidat que repeteix i que coneix la ciutat.
Durant la precampanya han s'han basat en el lema ‘Un punt de vista diferent'.
La realitat és la que és, però per canviar-la hem de fer les coses diferents de com s'han fet fins ara. Canviar no vol dir ni fer demagògia ni dir barbaritats sinó analitzar les coses i plantejar coses possibles.
I quina és la realitat de Sabadell?
La suma de la crisi econòmica i de l'escàndol de corrupció ha generat una situació complicada a Sabadell. Des de CiU, el que volem és canviar radicalment la forma de fer política i aplicar criteris d'absoluta transparència. Esperem canviar el model de gestió i el model de ciutat. Les necessitats de les persones han d'estar al centre i això passa perquè trobin feina, una oferta cultural, serveis sanitaris i un entorn agradable a Sabadell.
El cas Mercuri ja té una primera sentència, que ha estat condemnatòria.
D'una banda és satisfactori que es faci justícia i que quan hi ha activitats delictives aquestes rebin el seu càstig. Però, no deixa de saber greu que l'alcalde de la nostra ciutat surti a la premsa perquè ha estat condemnat. Això posa de manifest que a Sabadell cal un canvi i que cal deixar enrere una manera de fer.

La veu de l'experiència

Carles Rossinyol (Sabadell, 1963) està casat i té tres filles. Viu al centre de Sabadell, tot i que és de la Creu Alta. Llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha tingut diverses responsabilitats a la Sindicatura de Comptes. És regidor de CiU des del 2007 i president delegat de l'àrea d'Hisenda de la Diputació des del 2011. Creu que la seva experiència a la Sindicatura i la Diputació són un aval d'una bona futura gestió a l'Ajuntament de Sabadell. Li agrada córrer i confessa que la seva passió és el mar perquè li transmet pau

oriol duran



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia