Política

La crònica

Santcristos grossos

“Aquesta setmana estan traient tots els santcristos grossos, però vosaltres, com les mules, diguin el que diguin, a votar”, va dir ahir Lluís Llach als estudiants gironins. Les escales de l'església de Sant Domènec es van convertir ahir en l'escenari d'un acte més de Junts pel Sí, però el caràcter informal de l'acte i el públic d'estudiants van permetre sentir un Llach més distès i visiblement més a gust que no pas en els mítings habituals que acumula aquestes últimes setmanes. Tan a gust, que alguna vegada va haver de disculpar-se quan se li escapava una paraulota, que els assistents ja li havien perdonat per endavant amb somriures, perquè ahir estava “en família”.

Aquest context diferent també va permetre al cap de llista gironí començar el seu parlament dient que aquesta setmana havien passat tantes coses que ja no sabia si encara valia la pena formular els arguments per la independència. Tot i això ho va ver, repassant les últimes sortides de to del camp contrari: del cardenal de València que convida a pregar per la unitat d'Espanya, el cantautor diu que és la tradició que l'Església més fosca ja va fer servir ajudant a alçar el cop d'estat contra la república; al governador del banc d'Espanya li recorda que “està prohibit provocar corralitos de bon matí”, i hi va afegir que dir que La Caixa marxaria de Catalunya “és un xiste de collons que no es creu ningú”. També va tenir algunes paraules per a Mariano Rajoy sobre el tema de si algú perdrà alguna nacionalitat: “Va fer una exhibició de pedagogia i en tres minuts ens va aclarir tots els discursos que hem fotut nosaltres dalt dels escenaris durant quinze dies de campanya.” “Passem, però crec que s'equivoquen, aquí és on la caguen, perquè a mi això em motiva encara més”, va concloure. Adreçant-se a un públic majoritàriament jove, Llach els va animar a “reqüestionar-se constantment”. I a algú del públic que li preguntava què passaria si diumenge no tot surt bé, perquè a Barcelona potser no tot és tan fàcil com a Girona, Llach li va contestar que no preveia aquest “si” condicional i que està convençut que, pel que fa a escons, Junts pel Sí i la CUP sumaran majoria absoluta.

Però per si algun problema hi hagués a Barcelona, també té una solució. “A Girona ens independitzarem i després els de Barcelona els anirem annexionant a mesura que millorin”, va ironitzar Lluís Llach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]