Política

Rajoy confirma que les eleccions al Congrés seran el 20 de desembre

El president del govern espanyol justifica que aquesta data permet ajornar la constitució de la Cambra fins al 14 de gener, passades les festes de Nadal

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat aquest dijous que les eleccions al Congrés dels Diputats se celebraran el proper 20 de desembre.

En una entrevista amb Gloria Lomana a Antena 3, Rajoy ha esvaït el dubte sobre la data dels comicis espanyols, que ballava entre el 13 o el 20 de l'últim mes de l'any.

El cap de l'executiu ha justificat la decisió de convocar la votació en la segona d'aquestes dates perquè d'aquesta manera no és necessari constituir el Parlament enmig de les festes de Nadal, ja que es podrà fer fins al 14 de gener.

“La raó és que si fossin el 13 de desembre hauríem de constituir el Parlament pràcticament en ple Nadal. Així hi ha una mica més de marge, fins al 14 de gener”, ha explicat.

A més, ha destacat que fer la convocatòria el 20 també dóna una mica més de temps per poder aprovar els pressupostos i les lleis que es troben en tramitació a les corts. “Podem aprovar els pressupostos, fer les eleccions i després tenir un marge per a, després de les festes, constituir el Parlament”, ha dit.

La data exacta de la constitució de les Corts haurà de figurar en el decret de convocatòria de les eleccions generals i, per llei, haurà de ser en els vint-i-cinc dies següents a la celebració de les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia