Política

El judici del cas Nóos, amb Cristina de Borbó al banc dels acusats, començarà l'11 de gener

La germana de Felip VI s'enfronta a l'acusació de dos delictes fiscals

També es jutjarà el seu marit, Iñaki Urdangarin, i setze persones més, entre els quals el seu soci Diego Torres i l'expresident balear Jaume Matas

L'Audiència Provincial de les Balears ha fixat per a l'11 de gener del 2016, a les 9.30 hores, la data de començament del judici del cas Nóos, en què Cristina de Borbó seurà al banc dels acusats per dos delictes fiscals. També es jutjarà el marit Iñaki Urdangarin i setze acusats més.

El secretari judicial de la Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears ha notificat una diligència d'ordenació del cas, en la qual assenyala aquesta data i a més cita per fixar el nombre de sessions el Ministeri Fiscal i lletrats de les altres parts a una compareixença davant el Tribunal, que tindrà lloc el 23 d'octubre a les 10.00 hores.

Aquesta vista prèvia, a la qual únicament assistiran el fiscal i els advocats, no els acusats, tindrà lloc a la sala habilitada per a aquesta causa a les dependències de l'Escola Balear de l'Administració Pública (EBAP), al polígon de Son Rossinyol de Palma.

La diligència adverteix els citats que hauran de comparèixer, en el seu cas, amb la justificació suficient de les vistes que ja tinguessin assenyalades entre gener i juliol del 2016, podent assistir personalment o per substitut amb les degudes instruccions.

A més, el tribunal ha notificat aquest dimarts una interlocutòria en el qual declara la pertinència o no de les proves proposades per les acusacions i defenses per a l'acte de judici.

Contra aquesta interlocutòria no es pot presentar recurs, sense perjudici que les parts a les quals els fossin denegades les proves puguin reproduir les seves peticions a l'inici del judici oral.

El judici del cas Nóos asseurà a la banqueta 18 acusats. A més de la infanta i Urdangarin, estan acusats el seu exsoci Diego Torres, la dona d'aquest Ana María Tejeiro, i els germans d'ella Marco Antonio i Miguel Tejeiro, i l'expresident balear Jaume Matas.

També estan encausats els antics alts càrrecs autonòmics balears José Luis Ballester, Gonzalo Bernal, Juan Carlos Alía i Miguel Ángel Bonet; els exresponsables públics valencians Alfonso Grau, Luis Lobón, José Manuel Aguilar, Jorge Vela i Elisa Maldonado; l'exconsellera delegada de Madrid 16, Mercedes Coghen, i l'assessor fiscal Salvador Trinxet.

El cas Nóos el jutjarà la secció primera de l'Audiència de Palma, un tribunal presidit pel magistrat Juan Pedro Yllanes, amb Samantha Romero com a ponent i Eleonor Moyà com a tercera magistrada.

El tribunal jutjarà la presumpta trama ordida per beneficiar amb fons públics entitats creades per Urdangarin i Torres que van percebre uns 3,5 milions de les administracions valencianes, 2,5 milions del Govern balear i 114.000 euros en donacions simulades de l'Ajuntament de Madrid.

Es jutjaran els presumptes delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, frau a l'Administració, tràfic d'influències, estafa, falsedat documental per particulars, falsedat en document públic per funcionari, falsedat en document mercantil, delictes contra la Hisenda Pública i blanqueig.

Les fiances de responsabilitat civil i pecuniària sol·licitades per als acusats superen els 60 milions d'euros



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]