Política

Algemesí impulsa els primers pressupostos participatius

La mesura s'engloba dins l'objectiu del nou equip de govern d'aconseguir major transparència i participació ciutadana al municipi

El nou equip de govern d'Algemesí ha anunciat que aquesta legislatura es caracteritzarà per la participació ciutadana. El primer pas, serà donar-li veu als ciutadans per a que puguen decidir on es destinen els pressupostos.

D'aquesta manera, el consistori ha posat a disposició ciutadana la pàgina www.algemesiparticipa.es per fer arribar les propostes a títol individual i també com a representants d'associacions locals. El termini restarà obert fins al 28 d'octubre i es pot fer ús també del registre d'entrada de l'Ajuntament.

Marta Trenzano, alcaldessa del municipi defèn aquesta proposta amb l'objectiu últim de fer partícip al poble de les decisions polítiques, “volem que siguen ells els que ens facen arribar les seues propostes, solucionar les seues necessitats”. Una mesura que s'engloba dins les aspiracions del nou govern de convertir-se en un equip “transparent i al servei de la ciutadania”.

I ja són més de 36 les propostes que la ciutadania ha fet arribar al consistori.

Aquestes, valdran un punt si són presentades pels veïns i veïnes. Les associacions, per altra banda, podran presentar dues: la primera d'elles comptarà dos punts i la segona un.

Una vegada revisades les propostes, es reuniran els consells de participació on podran aportar-se noves iniciatives. Finalment, el 6 de novembre a la sala de plens de l'Ajuntament es podrà conèixer quines són les inversions nascudes de la pròpia ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia