Política

El Govern espanyol celebra que el TC hagi admès a tràmit els recursos de C's, PSC i PPC

Catalá assegura que el seu executiu mantindrà la “màxima fermesa” en la defensa “dels drets del conjunt dels ciutadans i de la Constitució”

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha celebrat aquest dijous l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) dels recursos d'empara de C's, PSC i PPC contra els acords de la Mesa del Parlament de permetre el debat de la declaració independentista. Segons Catalá, els magistrats actuen en aquesta direcció perquè consideren que la qüestió té “rellevància constitucional” i perquè hi ha “drets recollits a la nostra constitució que són susceptibles de ser tutelats pel propi TC”. “Valoro molt positivament aquesta tasca del Tribunal Constitucional de defensa del marc de convivència, de la Constitució i dels drets que recull”, ha dit.

Segons Catalá, que ha fet aquestes manifestacions en el marc d'un acte al Centre d'Estudis Jurídics, amb aquesta decisió el TC es compromet a estudiar “la situació que s'ha generat al Parlament de Catalunya” i “tutelar els drets dels grups” parlamentaris que han denunciat “que les actuacions que s'estan duent a terme són contràries a la Constitució”.

“Esperem que aquesta tarda es pronunciï sobre les mesures cautelars” que han demanat C's i PPC “per saber quins són els efectes materials”, ha dit, però “només l'admissió a tràmit ja em sembla una magnífica notícia en el sentit que genera l'estudi per part del Tribunal Constitucional del que ha passat al Parlament de Catalunya”.

En tot cas ha afirmat que si el TC no accepta les mesures cautelars el seu executiu actuarà tan bon punt el Parlament aprovi la declaració. “Seguirem lògicament amb la màxima fermesa dels drets del conjunt dels ciutadans i de la Constitució”, ha dit, perquè “les institucions són les primeres que estan obligades al respecte de les normes de l'Estat de dret i les garanties dels ciutadans”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]