Política

Albiol avisa Mas: “Ni vostè ni ningú no ens expulsarà d'Espanya”

El líder del PP de Catalunya envia un “missatge de confiança a milions de catalans que se senten també espanyols i a la resta de ciutadans d'Espanya”

El líder del PP de Catalunya al Parlament, Xavier García Albiol, ha avisat el president en funcions, Artur Mas, que la seva formació garantirà que “ni Mas ni ningú no expulsi d'Espanya” els catalans que se senten també espanyols amb una declaració independentista que ha titllat de “subversiva” i “suïcidi”. 

En la seva intervenció per defensar les esmenes del PP durant el ple extraordinari en què es votarà la proposta de resolució independentista de Junts pel Sí (JxS) i la CUP, Albiol ha volgut enviar un “missatge de confiança a milions de catalans que se senten també espanyols i a la resta de ciutadans d'Espanya”. 

“Tinguin l'absoluta seguretat i la total garantia que ni Mas, ni Oriol Junqueras, ni l'extrema esquerra radical i estrafolària de la CUP trencaran Catalunya de la resta d'Espanya, per moltes propostes il·legals i il·legítimes que es puguin aprovar”, ha dit. 

Albiol, que ha acabat el seu discurs amb un “visca Catalunya i viva España” ha acusat Mas d'estimar construir un “mur” com el de Berlín i l'ha avisat que no s'està produint cap “xoc de trens”: “Quan algú es llença a la via no hi ha xoc de trens, hi ha un suïcidi”. 

El dirigent ha al·ludit a la barreja d'orígens catalans i d'altres parts d'Espanya de milions de catalans i els seus propis. “Ho podré dir més alt, però no més clar -ha afegit-. Des del PPC no permetrem que cap català, sigui de naixement o adopció, hagi d'usar passaport per sortir de Catalunya”. 

“El meu pare, andalús, em va ensenyar a estimar i respectar aquesta bandera catalana. La meva mare, catalana, a sentir-me orgullós d'aquesta una altra bandera, l'espanyola. Perquè em sento i ens sentim molt orgullosos del que som, senyor Mas, li vull dir mirant-lo als ulls que ni vostè ni ningú no ens expulsarà d'Espanya”, ha assegurat. 

Ha “garantit” així que els partits no independentistes “no li ho permetran”, perquè “més enllà d'ideologies, de sentir-se de dretes, esquerres, autonomistes, federalistes o autonomistes”, aquestes forces “posaran veu” a aquesta “majoria” de catalans. 

Albiol ha opinat que la proposta de JxS i CIP té la “indissimulada voluntat d'iniciar un procés de ruptura” per convertir-lo en una “operació de salvació personal i col·lectiva de CDC i Mas, immersos en una agonia protagonitzada pel xantatge de l'esquerra antisistema, estrafolària i més radical”. 

Una proposta que porta els catalans “pel camí de la incertesa”, “trenca l'Estat de Dret”, és “altament subversiva” i “atempta contra l'Estatut i la integritat territorial”, en un procés que “no és gens pacífic, perquè violenta les regles bàsiques de llibertat i tolerància”. 

“No van només contra Espanya, sinó en contra del millor que ha donat Catalunya en la seva història”, ha explicat, lamentant que als partits independentistes els “faci absolutament igual” els catalans en l'atur, els que viuen en “condicions precàries”, les llistes d'espera o els nens que estudien en barracons o sense beques menjador. 

Per això, ha instat a abandonar el procés d'independència i la “confrontació” entre catalans, i a abordar un “diàleg sincer i lleial dins del marc de l'Estatut i la Constitució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries