Política

Rajoy inicia els tràmits per recórrer al TC la declaració de ruptura

El president del govern espanyol alerta que està disposat “a defensar la democràcia amb tots els mitjans que ens dóna l'estat de dret”

Mariano Rajoy confirma que ha parlat amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el que el govern espanyol manté el contacte amb els altres partits

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat minuts després de que el Parlament de Catalunya aprovés iniciar el procés de ruptura amb Espanya que demanarà al Tribunal Constitucional la immediata suspensió d'aquesta resolució i també dels seus “possibles efectes”. I ha anunciat que dimecres signarà el recurs davant el TC per frenar-la.

En una declaració institucional des de l'ajuntament de Béjar (Salamanca), després de l'aprovació en el Parlament de Catalunya de la proposta per iniciar el procés de creació de l'Estat català, que ha sortit endavant amb els 72 vots dels diputats de Junts pel Sí (JxS) i la CUP, Rajoy ha sentenciat que el govern que presideix “no permetrà que això continuï”. “Estem disposats a defensar amb tots els mitjans que ens dóna l'estat de dret la democràcia. Només amb la llei, però amb tota la llei”, ha avisat.

En aquesta línia, ha confirmat que ha parlat amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el que el govern espanyol manté el contacte amb els altres partits. “Aquí anem junts tots perquè Espanya és cosa de tots pensem com pensem”, ha afirmat.

Per afegir després: “Ni Catalunya es desconnectarà ni marxarà en lloc [...] Som una nació lliure i europea i ens ha costat molt arribar fins aquí”.

El president espanyol ha assegurat que li agradaria no haver de prendre més decisions sobre aquest tema més enllà de la d'avui. “Voldria dir que alguns recuperen sentit”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres