Política

França i Rússia es coordinen per atacar l'Estat Islàmic

El Regne Unit assegura que Raqqa és “la seu central” d'EI i que cal colpejar-la

El mateix dia que França ha tornat a bombardejar les posicions d'Estat Islàmic a la localitat Siriana de Raqqa, Rússia hi ha llançat també un atac aeri. L'actuació Russa arriba després de concloure que l'avió sinistrat al Sinaí i que va provocar la mort de les 224 persones a bord, va ser víctima d'un atemptat terrorista. El President rus Vladimir Putin ja ha donat instruccions per establir una acció conjunta amb les forces navals franceses per combatre el terrorisme a Síria.

La crida de França per trobar aliats en la lluita contra el terrorisme ha trobat en Rússia una de les primeres respostes. El Kremlin ja ha anunciat que intensificarà els bombardejos aeris a la localitat siriana de Raqqa amb 37 avions més i que es coordinaran amb les forces navals franceses des de l'est del Mediterrani.

La intensificació en l'operatiu militar contra Síria arriba després que el Kremlin hagi confirmat que l'avió rus estavellat al Sinaí amb 244 persones a bord va ser víctima d'un atac terrorista. “Els trobarem a qualsevol lloc del planeta i els castigarem” ha assegurat aquest dimarts el president rus, Vladimir Putin. Fonts del Govern francès asseguren que Rússia és cada vegada més conscient del perill que representa Estat Islàmic i comencen a veure aquesta organització com un enemic a batre, també per ells. Les converses entre França i Rússia s'espera que continuïn el 26 de novembre, durant la trobada prevista entre Putin i el president francès, François Hollande a Moscou.

Hollande també es reunirà amb Obama

Hollande també ha demanat a l'administració nord-americana que els doni suport en la lluita antiterrorista. Tot i que el President d'Estats Units, Barack Obama, va assegurar que no ampliaria el contingent destacat a l'Iraq ni tampoc a Síria, després de la visita del secretari d'Estat nord-americà a París, John Kerry, tots dos països han acordat sumar esforços contra Estat Islàmic. Hollande es reunirà amb Obama el proper 24 de Novembre per abordar aquest assumpte.

El Regne Unit també vol actuar contra Raqqa

Per la seva banda, el primer ministre britànic, David Cameron ha defensat aquest dilluns a la Cambra dels Comuns que Raqqa és “la seu central” d'Estat Islàmic i que és des d'aquesta localitat siriana des d'on “es plantegen i s'orquestren les principals amenaces” contra el Regne Unit. “Raqqa és el cap de la serp” d'Estat Islàmic, ha assegurat Cameron. “Donem suport als nostres aliats a Síria a través dels nostres serveis d'intel·ligència i supervisió però crec que hauríem d'anar més enllà” ha advertit Cameron, que considera que el Regne Unit viu una “amenaça directa i creixent” i que després dels atacs de París la necessitat de combatre el terrorisme és encara més urgent. En aquest sentit, Cameron plantejarà en les propers jornades una votació a Westminster per aprovar la intervenció síria. “No podem tolerar que d'altres països carreguin amb els riscos de protegir el nostre país”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona