Política

El Parlament tramita la baixa d'Artur Mas com a diputat

Aquest dimecres l'expresident va comunicar que renunciava a l'acta i el seu escó l'ocuparà Fabián Mohedano

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha tramitat aquest dijous al matí la baixa de l'expresident de la Generalitat Artur Mas com a diputat. Mas era diputat des de la cinquena legislatura i president des del desembre del 2010. La primera vegada que va ocupar un escó va ser el 5 de desembre del 1995, quan es va constituir la cinquena legislatura. Des d'aleshores, ha estat parlamentari en totes les legislatures per CiU, excepte en l'inici d'aquesta darrera, que ho era per Junts pel Sí, amb qui es va presentar de número 4 per Barcelona. L'escó que deixa vacant, l'haurà d'ocupar el següent candidat a diputat a la llista de JxSí a la circumscripció de Barcelona, el número 33, Fabián Mohedano.

El 23 de desembre de 2010 la cambra de la novena legislatura el va investir per primer cop president de la Generalitat, en segona votació, i el 21 de desembre de 2012 va ser reelegit, en primera votació, en la sessió d'investidura de la desena legislatura.

Com a president de la Generalitat ha afrontat quatre debats sobre l'orientació política general del govern, dos a cada legislatura, i també ha intervingut, entre totes dues, en cinc debats monogràfics.

Concretament, a la novena legislatura va ser sobre l'impuls de la reactivació econòmica i la incidència de l'actuació del govern en la qualitat dels serveis públics; i a la desena sobre la situació de la joventut, l'increment de la pobresa i les desigualtats, el món agrari i el sistema sanitari públic de salut.

Entre totes dues legislatures s'ha sotmès a 498 preguntes a les sessions de control i ha fet dotze compareixences, davant el ple, la diputació permanent i comissions, sobre assumptes diversos.

En la legislatura actual, es va sotmetre a un nou debat d'investidura com a candidat a la presidència de la Generalitat per Junts pel Sí però no va aconseguir els suports necessaris ni en la primera ni en la segona votació, un fet sense precedents fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona