Política

Homs atribueix la seva implicació en el cas del 9-N a criteris “d'oportunitat política”

El diputat i portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés subratlla que la fiscalia actuat sota el “mandat polític” del PP

L'exconseller de Presidència apunta que DL podria ser “determinant” en la configuració d'un govern a l'Estat “que no seria el del PP”

El diputat i portaveu de Democràcia i Llibertat (DL) al Congrés, que ha estat rebut per la direcció de CDC, a la porta de la seu del carrer Còrsega amb Artur Mas i Carles Puigdemont al capdavant, ha denunciat aquest dilluns que el cas del 9-N “és més un procés polític que jurídic”.

Després de la seva declaració voluntària davant del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Joan Manel Abril, l'exconseller de Presidència ha volgut subratllar les “contradiccions” que envolten el procés judicial començant per les de la fiscalia, que considera que ha actuat sota el “mandat polític” del PP. “Aquest és un procés que només s'explica per raons d'oportunitat política”, ha sentenciat.

I és que el detonant de la petició de la fiscalia perquè sigui ara investigat, segons Homs, es deu al fet que ara és portaveu de DL, una força que “en segons quina aritmètica podria, ajudar que el PP no estigués al govern” en un context de complicades negociacions a Madrid per la constitució d'un nou executiu.

Homs també ha posat de manifest que està en contra de l'aforament perquè fa perdre la segona instància judicial per defensar-se, i que malgrat tot, no renunciarà a l'acta de diputat.

Finalment, ha subratllat que no ha posat aquesta qüestió en cap taula de negociació. “Hi ha coses a la vida que no són negociables. Ho han de retirar i ja està”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia