Política

El TSJC envia la causa del 9-N al Tribunal Suprem

El magistrat considera que la instrucció no es pot dividir

Argumenta que els fets comesos presumptament per l'exportaveu del govern no es poden separar dels de Mas, Ortega i Rigau

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa pel procés participatiu del 9-N ha acordat remetre “en els propers dies” tota la investigació al Tribunal Suprem (TS), per tal que, si ho considera oportú, investigui el diputat de Democràcia i Llibertat al Congrés Francesc Homs, que és aforat.

El jutge del TSJC considera que la investigació dels fets atribuïts a Homs no es poden separar dels presumptament comesos per la resta d'investigats, l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau. Per aquest motiu, enviarà al Suprem la causa completa perquè prossegueixi la seva tramitació.

El magistrat transmetrà al Suprem una exposició raonada l'alt tribunal espanyol amb els indicis que, en la seva opinió, poden incriminar l'aleshores conseller de la Presidència en l'organització de la consulta, tal com ha demanat la Fiscalia, i decideixi si investiga formalment Homs.

L'exportaveu del govern va declarar el passat dilluns de manera voluntària davant el TSJC, on va defensar que la causa per la consulta del 9-N de 2014 era una causa política. “Quant més alta sigui la pena que ens demanin, més gran serà la victòria”, va avisar Homs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia