Política

Set detinguts i diverses explosions en una operació policial a la regió de Brussel·les

Dues persones més han estat arrestades a Alemanya i una altra a França, on s'ha avortat un complot “en fase avançada” per tornar a atemptar

La policia ha desplegat aquest divendres una amplia operació al municipi de Schaerbeek que ha acabat amb diverses explosions

L'operació antiterrorista després dels atemptats de Brussel·les continua oberta en diversos fronts. A Bèlgica han sigut detingudes set persones, dues més a Alemanya, i un altre França que ha avortat un complot “en fase avançada” per tornar a atemptar. El detingut a França és Reda Kriket, un francès de 34 anys, condemnat en absència a Bèlgica amb el presumpte cervell dels atacs gihadistes del novembre a París, Abdelhamid Abbaoud.

L'última de les detencions a Bèlgica ha sigut aquest divendres al matí. La policia ha desplegat una amplia operació al municipi de Schaerbeek que ha acabat amb diverses explosions. Tot apunta a que haurien estat detonacions controlades per l'equip d'artificiers presents a la zona. L'operació ha obligat a tallar diversos carrers a la zona de la plaça Meiser del municipi. També s'ha interromput el trànsit de tramvies i s'ha fet baixar als passatgers dels combois.

Dijous a la nit van ser arrestades sis persones més, segons va confirmar la Fiscalia federal. “En el marc de la investigació oberta per la Fiscalia federal després dels atemptats a l'aeroport de Zaventem a Brussel·les i a l'estació de metro de Maelbeek, es van efectuar diversos registres a Brussel·les, Schaerbeek i Jette”, ha assenyalat el ministeri Públic en un comunicat.

“Sis persones van ser detingudes”, ha afegit la Fiscalia federal. Segons testimonis que van presenciar l'operació al districte de Schaerbeek de Brussel·les, es va sentir cap a les 20.45 GMT una forta detonació enmig de l'operatiu, indica Le Soir.

Per la seva banda, el setmanari alemany Der Spiegel ha informat que una de les dues persones arrestades a Alemanya va rebre missatges al seu telèfon mòbil d'un dels suïcides amb el text següent: “Fi”. El missatge l'hauria rebut tres minuts abans de l'explosió. El ministeri alemany de l'Interior ha rebutjat confirmar aquesta informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries