Política

Eleccions 26-J

Homs responsabilitza el PP de “provocar” un “malestar real” a Catalunya

El candidat de CDC afirma que els populars han pres decisions “ignominioses, insensibles i injustificables” que han fet “mal” als catalans

El cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha responsabilitzat aquest diumenge el PP de “provocar” un “malestar real” a Catalunya a través de decisions “ignominioses, insensibles i injustificables” que han fet “mal”, a l'hora que ha ressaltat el pacifisme del moviment sobiranista.

Homs ha protagonitzat avui un míting al Centre Cívic de Taradell, localitat en la qual resideix des de fa anys i on ha replicat al candidat català del PP, Jorge Fernández Díaz.

El cap de llista dels populars per Barcelona ha denunciat que a Catalunya s'està “incitant a l'odi” contra el PP i “demonitzant” aquesta formació, cosa que segons el seu parer pot acabar derivant en “violència”, en referència al succeït ahir a Vic (Osona), quan un grup de persones va increpar a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

Homs ha replicat al també ministre d'Interior en funcions amb una frase feta catalana, “qui no vulgui pols que no vagi a l'era”. Malgrat que ha aclarit que no justifica els fets de Vic, l'exconseller ha advertit al PP que no són “conscients” que han estat molt “agressius” amb Catalunya.

En aquest sentit, ha denunciat que han provocat “tensió” amb decisions “ignominioses, insensibles i injustificables” del PP contra “la llengua catalana i les polítiques per als més necessitats, així com amb apostes “econòmiques que només beneficien les grans corporacions que es passegen pel Bernabéu”.

“El malestar que hi ha contra el PP és real -a Catalunya- i l'han provocat ells; que no vinguin amb punyetes”, ha afegit Homs.

L'exconseller ha rebutjat que tingui res a veure el debat sobiranista, atès que el moviment independentista es manifesta de forma “democràtica, pacífica i respectuosa”.

D'una altra banda, Homs ha acollit sense sorpreses l'anunci de la candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, que ha avançat que el seu partit votarà “no” en la qüestió de confiança que el president català, Carles Puigdemont, plantejarà al Parlament.

“Una gran novetat. Nosaltres confiem encara menys en el Partit Socialista”, ha afirmat el dirigent convergent, que ha indicat que la “novetat hagués estat” que el PSC tingués més “altura de mires” i en el debat dels Pressupostos no hagués presentat una esmena a la totalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]