Política

Eleccions 26-J

Iglesias respon a Sánchez que la seva proposta és el referèndum, però que està disposat a escoltar-ne altres

El cap de llista d'Units Podem s'obre també a parlar d'economia amb el PSOE

El líder del partit morat considera positiu que hi hagi un referèndum “el més aviat possible”

El cap de llista d'Units Podem a les eleccions generals espanyoles del 26-J Pablo Iglesias ha respost aquest dilluns al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que la seva proposta per a Catalunya és el referèndum, si bé està obert a escoltar-ne altres. Iglesias s'ha referit així les afirmacions del candidat socialista, que ha assegurat que no pactarà amb Units Podem si abans no renuncia al referèndum ni al seu model econòmic.

En declaracions als mitjans a les portes del Congrés, el líder de Podem ha dit que també està disposats a parlar d'economia amb el PSOE però sempre que quedi clar que cal defensar els drets socials, les polítiques fiscals expansives, una reforma fiscal redistribuïdora i la persecució del frau fiscal. Segons ell, “els radicals són els que tenen comptes a Suïssa o Panamà”

El candidat ha apel·lat als socialistes que veurien amb bons ulls un pacte amb Podem i s'ha mostrat confiat que podrà construir amb els “sectors més sensats” un “projecte de fraternitat que pugui imposar-se en el PSOE front al que plantegen altres”. El candidat ha reptat els socialistes a què si volen que governi el PP “ho diguin obertament”.

Iglesias també s'ha referit a les paraules del número 2 d'ERC a Madrid, Joan Tardà, que ha condicionat el suport dels republicans a una hipotètica investidura del cap de llista d'Units Podem a la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya, a l'escocesa i en el termini d'un any. El líder de Podem ha garantit que sempre apostarà pel diàleg, s'ha mostrat a favor que hi hagi un referèndum “el més aviat possible” i s'ha compromès a “defensar-lo”.

El candidat de la confluència d'esquerres ha fet aquestes declaracions a les portes del Congrés dels Diputats on, acompanyat pel secretari econòmic de Podem Nacho Álvarez, ha presentat un document amb el suport de 180 economistes a les mesures de la coalició Units Podem i rebutjant les polítiques d'austeritat.

Sobre les advertències estan fent algunes institucions bancàries a les polítiques econòmiques d'Units Podem, Iglesias ha afirmat que les polítiques d'austeritat i retallades han fracassat. A més, ha recordat que Barack Obama aplica als Estats Units polítics que impulsen la despesa pública i polítiques fiscals expansives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]