Política

Eleccions 26-J

Rivera acusa Homs d'intentar “tapar” les “agressions” a Ciutadans a Catalunya

El líder de Ciutadans critica el candidat de CDC per dir-li “mentider” quan “explico el que passa”

Justifica que assegurés que “a Catalunya t'has de trencar la cara” per parlar en castellà

El líder de C's, Albert Rivera, ha acusat aquest dimarts el cap de llista de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, d'intentar “tapar” les “agressions” i “amenaces” que –segons ha dit- han patit els membres de Ciutadans a Catalunya. En una entrevista a RAC1 ha retret a Homs que l'acusés de “mentir” i ha atribuït part d'aquests incidents a membres d'ERC i de la CUP. “Això ens passa a alguns per defensar el que defensem”, ha dit. Tot plegat per justificar les seves paraules als mítings d'aquest cap de setmana en què va afirmar que a Catalunya “t'has de trencar la cara” per “parlar en català o en castellà” o veure partits de la selecció espanyola.

Preguntat per aquestes manifestacions Rivera ha recordat el llistat d'incidents que han patit els membres de la seva formació a Catalunya i ha assegurat que a ell li “dol realment és que càrrecs polítics que coneixen aquestes denúncies, aquestes agressions i aquestes condemnes de la justícia, facin com el senyor Homs o altres i intentin treure profit d'una qüestió que haurien de condemnar intentant embolicar la troca”.

Segons Rivera, davant d'aquesta situació no és de rebut que Homs els acusi de “mentiders” i menys quan “les agressions venien de gent de partits que formen part d'un govern”, en referència a “les CUP”, que “han fet agressions i han rebentat actes”.

Ha reiterat les seves manifestacions els dos últims dies i ha assegurat que C's s'ha “trencat la cara” a Catalunya per “parlar en castellà”. “Lamentablement m'ha passat a mi, ha passat als meus companys, i jo vaig anar a un judici contra militants d'ERC que em van amenaçar de mort amb una bala al front a casa meva”, ha dit.

Segons Rivera aquesta situació “no es pot estendre a tothom, però lamentablement hi ha una gent que ens passa, que hem de defensar unes idees polítiques que a Catalunya alguns es prenen la justícia directament a les seves mans”.

Pel que fa als pactes post-electorals, i malgrat que ha assegurat que la seva formació no posarà “línies vermelles” per a un acord, Rivera ha reiterat el seu veto sobre Mariano Rajoy i ha fet una crida al vot útil per C's per “regenerar el país”. “Si els espanyols ens donen la seva confiança farem canvis a Espanya, però també podrem donar estabilitat al país”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]