Política

El plenari de Xixona aprova una moció perquè l'Església Catòlica pague l'IBI

La moció va estar presentada per Esquerra republicana de Xixona i aprovada per majoria

L'últim plenari de Xixona va aprovar una moció presentada per Esquerra republicana de Xixona perquè l'església catòlica pague l'IBI dels seus edificis, locals i dependències. Així mateix també es demana que el paguen les altres confessions religioses.

Segons el portaveu Joan de Déu Martines, “Esquerra Republicana, com a partit de vocació republicana i laïcista, propugna la llibertat personal de tots i cadascun dels ciutadans d'arreu del món, perquè la laïcitat és un moviment a favor de la llibertat de la persona des del vessant polític i social”.

Així mateix el dirigent republicà ha declarat també que “l'església catòlica té un Concordat des de 1953 i uns acords amb la Santa Seu de 1970 que són una font de privilegis i una fragant contradicció amb el principi de no confessionalitat consagrat en l'actual marc constitucional espanyol. Per això demanem que és deroguen el Concordat i els Acords”.

Finalment, el regidor d'Esquerra-Xixona ha recalcat que “des del govern espanyol ens demanen a les Corporacions Locals que apugem l'IBI als ciutadans i ciutadanes entre el 4 i el 10% i , mentre, alguns no paguen pels seus locals. És un moment en el qual volen que els mateixos de sempre ens estrenyem el cinturó. I altres com les confessions religioses continuen amb els seus privilegis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.