Els assassins de Maores es passaran cinc anys tancats

L'Audiència confirma la condemna i rebaixa la indemnització

Sergio i Luis van quedar en llibertat vigilada el 28 de juliol, el dia en què es van esgotar els nou mesos d'internament cautelar que permet la llei, però ara tornaran a ingressar en un centre de justícia juvenil per complir la condemna que un jutjat de menors de Barcelona els va imposar a mitjan juliol, i que l'Audiència va confirmar ahir. L'autor confés del crim de Maores, Sergio, complirà cinc anys d'internament –el càstig màxim que se li podia imposar– i Luis, quatre anys i nou mesos perquè no va fer res per evitar el crim. Després de complir la mesura, hauran de passar tres anys en llibertat vigilada.

D'altra banda, i a petició de les defenses, l'Audiència de Barcelona ha rebaixat a 407.096 euros la indemnització de 525.000 euros que el jutjat de menors va establir que els pares de Sergio i Luis havien de pagar als pares i al germà de Maores. El jutjat ja ha embargat el sou als pares dels condemnats i ha demanat un informe sobre el seu patrimoni per poder embargar-los propietats –entre les quals, el pis on viuen– si fos necessari per cobrir la indemnització. El pare de Luis va intentar evitar el pagament al·legant que està separat de la mare i que no té la custòdia del menor, però l'Audiència entén que també «va afavorir la conducta delictiva del seu fill amb l'escassa o nul·la implicació en la seva educació», i li retreu que delegués la seva responsabilitat com a pare en la mare i els professors del noi. Finalment, doncs, ell també haurà d'assumir la indemnització, una suma que el tribunal reconeix que no podrà rescabalar «l'inimaginable sofriment» de la família de Maores.

LA VÍCTIMA

MAORES
Només tenia 14 anys quan la van apallissar i degollar a Ripollet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.