Els dos condemnats pel crim de Maores ingressen en un centre educatiu per passar-hi cinc anys

Sergio i Luis, els menors condemnats per haver assassinat la seva companya de classe Maores fa un any a Ripollet, van ingressar ahir en dos centres de justícia juvenil per complir la condemna de cinc anys i quatre anys i nou mesos d'internament que un jutjat de menors els va imposar, respectivament, a l'estiu, decisió que l'Audiència de Barcelona va confirmar dijous passat.

Sergio –que en el seu dia va reconèixer haver apallissat i degollat brutalment la víctima– va ingressar al centre Can Llupià de Barcelona, mentre que el seu amic Luis –que va presenciar el crim i no va fer res per evitar-lo– va presentar-se acompanyat del seu pare al centre Els Til·lers, a Mollet del Vallès. A banda de complir la pena d'internament, els menors hauran de passar tres anys més en llibertat vigilada, mentre que els seus pares hauran d'indemnitzar amb 407.096 euros la família de Maores. De fet, el jutjat ja els ha embargat el sou i ha demanat un informe sobre el seu patrimoni per poder embargar-los propietats si fos necessari per cobrir la indemnització. L'advocada de Luis, Carme Gómez, continua mantenint que el menor no va participar en l'agressió i presentarà un recurs contra la sentència de l'Audiència.

Sergio i Luis –que tenien 15 i 14 anys, respectivament, quan van cometre el crim– van quedar en llibertat vigilada el 28 de juliol –quan van complir els nou mesos d'internament cautelar que la llei de menors fixa com a màxim–, en espera que l'Audiència es pronunciés sobre la fermesa de la condemna. Fins al dia d'ahir, doncs, vivien amb els seus pares –que van marxar de Ripollet–, però tenien prohibit comunicar-se amb la família de la víctima i estaven obligats a seguir unes pautes educatives i a presentar-se periòdicament al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.