Successos

ferrocarrils

atropellament mortal

Indignació a Montcada per un nou atropellament a l'R2

És la 167 víctima i l'alcaldessa en culpa Foment i Adif i reclama entrevistar-se amb el nou ministre perquè compleixi el compromís de cobriment

Convoquen un concentració avui a la tarda

Un altre atropellament mortal, el primer del 2017 al pas a nivell del carrer Pasqual de Montcada i Reixac ahir deu minuts abans de les tres de la tarda, va tornar a fer aixecar les veus al municipi vallesà per reclamar al govern de l'Estat que compleixi el compromís de cobrir la línia R2, la de Portbou, que va adquirir l'any 2007 i que la ciutat reivindica des de l'any 1989. L'alcaldessa del municipi, Laura Campos, va acusar directament el Ministeri de Foment i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) de ser “els culpables directes del nou atropellament mortal a les vies de tren” i va informar que a Montcada ja han arribat a 167 víctimes mortals en les diferents vies ferroviàries que travessen la ciutat.

Les declaracions de Campos recollien la indignació que es viu al municipi, on s'ha convocat per avui a dos quarts de set de la tarda, conjuntament amb la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, una altra concentració de protesta davant el pas a nivell on va perdre la vida una persona d'edat avançada per causes que encara s'estan investigant, segons va comunicar la policia local.

L'accident es va produir abans de les tres de la tarda quan el comboi que havia sortit a un quart de tres de l'estació de Granollers Centre en direcció a Castelldefels va envestir un home quan les barreres estaven abaixades. L'atropellament va suposar retards d'entre 30 i 45 minuts a les línies R2 i R11, i els passatgers del tren afectat van fer transbord en un altre comboi de Renfe.

L'alcaldessa, que es va desplaçar al lloc dels fets, va assegurar: “Estem cansats i indignats pel menyspreu sistemàtic envers Montcada i Reixac que ens dóna l'Estat”, recordant que volen reprendre les negociacions amb Foment que van quedar pendents des que ja no és ministra Ana Pastor. El ministeri va fer arribar al juny una contraproposta de conveni per fer efectiu el cobriment, però traspassava la responsabilitat econòmica de la meitat de l'execució del projecte, valorat en 350 milions, a la Generalitat malgrat que l'Estat s'havia compromès a finançar-ho tot en l'acord del 2007.

Aquesta no va ser l'única afectació a rodalies ahir. Una hora abans, a les dues de la tarda, hi havia hagut un atropellament mortal a Sant Adrià de Besòs, concretament al tren de la línia R1 que havia sortit de Blanes a les 12 hores i 47 minuts i que havia d'arribar a l'Hospitalet a les 14 hores i 19 minuts. La circulació a l'R1 i l'RG1 es va interrompre, els passatgers del comboi afectat també van fer transbord, i poc abans de les quatre de la tarda es va reprendre la circulació entre les estacions de Badalona i el Clot d'Aragó.

LA FRASE

Estem cansats i indignats pel menyspreu sistemàtic que ens dóna l'Estat
Laura Campos
Alcaldessa de Montcada i Reixac

Esperant reunió amb el ministre

Ahir mateix l'Ajuntament va tornar a demanar a Foment una reunió per seguir les negociacions que van quedar pendents des que es va produir el relleu polític al capdavant del ministeri. L'alcaldessa, Laura Campos, recorda que l'antiga responsable, Ana Pastor, es va comprometre a incloure una partida pressupostària per al projecte en els comptes generals de l'Estat del 2017 després de qualificar com a prioritària aquesta intervenció, però que no s'ha concretat. Per aquest motiu, l'endemà del nomenament del nou titular, Íñigo de la Serna, va enviar una carta per reclamar l'execució del projecte sense rebre cap resposta. El consistori espera des del mes de juny que es pronunciïn sobre la proposta de conveni que els van fer en les trobades amb Pastor i recorda que un informe que van encarregar diu que el cost del projecte es pot rebaixar a la meitat amb la simplificació del sistema constructiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia