Successos

successos

Roben un equip radioactiu de baixa activitat a la Llagosta

L’aparell és considerat de risc quatre sobre cinc, essent cinc la categoria menys perillosa

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat de la sostracció d’un equip radioactiu de baixa activitat al carrer Riera d’Horta, 46 de la Llagosta (Vallès Oriental). Es tracta d’un equip per mesurar la densitat i la humitat del terreny que conté dues fonts radioactives de categoria quatre dins d’una escala de cinc, essent la cinc la categoria menys perillosa. La categoria 4 es denomina “improbable que sigui perillosa per a les persones”, perquè la radioactivitat no comporta riscos radiològics mentre l’aparell es mantingui “íntegre i tancat”. Les dues fonts es troben protegides i encapsulades, però en cas d’obertura o destrucció de l’equip que deixin les fonts radiològiques sense protecció sí hi podria haver riscos, alerta el CSN.

L’equip és de la firma CPN, té número de sèrie M300805849 i conté una font radioactiva de cesi-137 i una altra d’americi-241/beril·li. El CSN alerta que qualsevol persona que el trobi ha d’evitar manipular-lo i ha d’avisar immediatament les autoritats. L’aparell era dins d’una maleta de color taronja, de 80 centímetres de llargada, 50 d’amplada i 50 d’alçada amb obertura superior amb doble tancament de seguretat.

Pel que fa a l’equip, també és de color taronja, té forma de caixa, incorpora una nansa metàl·lica a la part superior, una pantalla de cristall amb teclat numèric i un tub metàl·lic on s’allotja una de les fonts radioactives. Tant l’equip com la maleta disposen de la senyalització corresponent, el trèvol de color negre sobre fons groc i la llegenda ’radioactiu’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]