Successos

El quadern negre

Tura Soler

On és la Rachida? L’home, pres per assassinat

Els Mossos troben sang al maleter del cotxe del sospitós, que no ha donat cap pista d’on pot ser el cos de la desapareguda

On és el cadàver de la Rachida? La resposta a aquesta pregunta ni els Mossos ni el jutjat l’han pogut arrencar al seu marit, que des de dilluns està empresonat per l’assassinat de la dona, de 51 anys, que està desapareguda des del 19 d’abril, quan ell mateix va presentar una denúncia als Mossos.

Paral·lelament, una filla de la Rachida va demanar ajuda a través de les xarxes socials per trobar la seva mare. En els cartells la descrivia com una dona d’1,60 d’alçada, de complexió normal, amb els cabells negres i els ulls marrons, i assenyalava que el darrer cop que se l’havia vist era a les dotze del migdia del 19 d’abril a la zona de l’estació de tren de Vic. Duia texans, botes negres, samarreta de color gris i un càrdigan negre. Va ser l’única crida de recerca de la Rachida que es va fer. Cap associació va difondre la foto de la desapareguda, ni tampoc els Mossos van demanar ajuda per trobar-la, ja que des d’un principi van enfocar el cas com una desaparició criminal i van fer seguiments del seu home, com a sospitós. En el marc d’aquests seguiments van descobrir que el sospitós tenia intenció de marxar al Marroc i, davant del temor de l’evasió a un país que no té tractat d’extradició, van decidir avançar la detenció, que es va practicar dissabte a casa seva.

Un cop detingut el sospitós, els Mossos van analitzar el seu vehicle i van trobar restes de sang al maleter, i sospiten que l’home la va matar, va traginar el cadàver amb el cotxe i el va abandonar en algun lloc per ara desconegut, que els Mossos intenten delimitar fent un seguiment del telèfon mòbil de l’home. Dilluns, el jutjat de violència sobre la dona de Vic va interrogar el detingut, que tot i que no es va acollir al dret a no declarar, no va aportar cap informació útil per localitzar la desapareguda. Abans de l’interrogatori del detingut, la jutgessa va prendre declaració als cinc fills, un d’ells menor d’edat, de la parella. En acabat, va ordenar presó comunicada i sense fiança per a l’home com a sospitós d’homicidi dolós amb agreujant de parentiu. El TSJC, en un comunicat oficial, va remarcar que no existien denúncies prèvies de violència entre la parella.

Arran de la divulgació de la detenció del marit com a responsable de la desaparició i mort de la Rachida, es van repetir els missatges de rebuig al que es considera un nou cas de feminicidi i ahir al vespre es va fer una concentració, a la qual no van assistir familiars de la víctima, a la plaça de l’Ajuntament de Vic, que ha decretat que avui sigui dia de dol.

El cas de Torrelles de Foix

Un cas similar amb un home empresonat per l’assassinat de la dona sense que s’hagi trobat el cadàver ha passat a Torrelles de Foix. El 7 d’octubre de l’any passat van empresonar el pintor Juan Lozano Montoya, sospitós de l’assassinat de la seva companya, l’escriptora Irene Gelpí Lluch, desapareguda des del 12 de setembre del 2022. Coincidint amb la detenció i la posada a disposició judicial del sospitós, els Mossos van buscar el cadàver a la fossa sèptica i pels volts de l’habitatge on residien víctima i sospitós a Torrelles però no el van localitzar. I ara, set mesos després, Irene Gelpí continua desapareguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.