Punt divers

La planta d'Ercros de Flix efectua un simulacre per accident amb repercussions a l'exterior amb 47 participants

La factoria d'Ercros a Flix (Ribera d'Ebre) ha realitzat aquest dimecres al matí un simulacre d'emergència de categoria 3 -accidents amb repercussió greu a l'interior i a l'exterior del centre, tant per a les persones com pel medi ambient-. El simulacre, segons superat amb èxit segons l'empresa, ha estat auditat per una entitat externa d'inspecció i control (ECA), i ha comptat amb observadors dels Bombers, l'Ajuntament de Flix i els Mossos d'Esquadra. La prova s'ha iniciat a un quart d'onze del matí amb el trencament de la canonada que duu el clor a la planta d'àcid clorhídric de síntesi i la posterior formació d'un núvol de clor. En total hi ha pres part directament 47 persones, 31 de la plantilla.

Per controlar la fuita, s'ha activat el pla d'autoprotecció de la fàbrica, i s'han efectuat les notificacions telefòniques previstes al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) i a l'Ajuntament de Flix, entre altres. El simulacre ha finalitzat poc després d'un quart de dotze. Hi ha participat, a més dels equips de primera intervenció i bombers del centre, el Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal), quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat procedents dels parcs d'Ascó, Mora d'Ebre, Falset i Gandesa, i tres dotacions dels Mossos d'Esquadra, que han simulat el tall de les carreteres que envolten el municipi de Flix.Segons l'empresa, aquest tipus d'exercicis d'aprenentatge i prevenció contribueixen a incrementar la seguretat de les fàbriques i el seu entorn. En el simulacre d'aquest dimecres s'ha comprovat el funcionament dels recursos tècnics i humans que intervenen en un pla d'emergència, la rapidesa de resposta i l'aplicació i la coordinació de les mesures de seguretat. Finalment, s'ha fet una avaluació de l'eficàcia d'aquestes mesures, amb un resultat satisfactori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.