Punt divers

Una quinzena d'alumnes de secundària fan un curt durant la mostra 'Som Cinema' de Mollerussa

Una quinzena d'alumnes d'ESO i Batxillerat participen durant aquest cap de setmana en un taller per aprendre a fer un curtmetratge. Aquest taller és la primera vegada que es fa, i segons el director del Digital Film Festival de Barcelona, Alexis Borràs, que és l'encarregat d'aquest projecte, la finalitat és ensenyar als alumnes el llenguatge audiovisual i com explicar històries a través de la càmera. Borràs ha explicat que el que més l'ha sorprès és el coneixement que tenen els alumnes de les diferents funcions dins d'un equip de rodatge i la cultura audiovisual que posseeixen. Això ho ha atribuït a un major accés a continguts audiovisuals per part dels joves, i que abans era més difícil.

Els alumnes, que no havien fet mai cap curtmetratge ni havien participat en un curs de vídeo, elaboren un curtmetratge de terror, tal com explica la directora, Carla Figuera, que és una de les alumnes participants al taller. El rodatge es fa a l'interior del centre cultural de Mollerussa on segons explica, han usat tots els espais de l'edifici com ara la planta del soterrani i passadissos. Com molts altres participants al taller, la Carla ha explicat que a ella li agrada actuar, però que gravar amb la càmera i fer de directora li ha agradat més del que es pensava. L'Alexis Borràs, explica que davant la resposta d'aquest primer any es preveu seguir fent el taller els pròxims anys dins del Som Cinema, perquè els alumnes pugin presentar en el futur, els seus curtmetratges o pel·lícules. Segons Borràs, el curtmetratge s'elabora sobre unes poques premisses i amb uns personatges ben definits. El curt que estan fent els alumnes durant tres dies, s'espera poder mostrar-lo dissabte que ve durant la cloenda del certamen d'aquesta tercera edició del Som Cinema. La mostra de cinema en català permetrà veure durant tota aquesta setmana curtmetratges, pel·lícules i documentals elaborats per autors catalans. El certamen va començar aquest divendres a la nit i durarà fins al pròxim dissabte dia 24 d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.