Punt divers

Manlleu i Calldetenes gestionaran directament el seus mercats setmanals

CATALUNYA CENTRAL

Els ajuntaments de Manlleu (Osona) i Calldetenes (Osona) han decidit gestionar directament els seus mercats setmanals. Fins ara, tots dos municipis tenien externalitzada la gestió al Gremi d'Encantistes i Marxants de la demarcació de Barcelona. L'objectiu de gestionar directament el mercat és fer una gestió 'més acurada i adequada' i poder anar adaptant el mercat a productes 'més variats' segons el regidor de promoció econòmica de Manlleu David Bosch (ERC). Manlleu havia gestionat directament el mercat i ara fa uns anys el va decidir externalitzar. En el cas de Calldetenes, des del 2005 quan es va crear el mercat sempre l'havia gestionat el Gremi d'Encantistes i Marxants.

A Manlleu el Gremi d'Encantistes i Marxants de la demarcació de Barcelona gestionava el mercat setmanal del dilluns que es fa a la plaça del Mercat i el del dissabte que es fa al barri de l'Erm. A Calldetenes, el mercat ambulant es fa al diumenge als carrers més cèntrics de la població.

En el cas de Calldetenes, l'aposta per la gestió directe s'ha fet després de l'aprovació el passat de desembre d'una ordenança reguladora. Des de la seva creació el mercat ambulant de Calldetenes ha rebut queixes generades per problemes relacionats amb la mobilitat i el control de les parades. Aquest fet ha generat la creació d'una comissió que vetllarà perquè s'apliquin mesures correctores. El control de les parades el farà l'assentador municipal que serà l'encarregat de coordinar el mercat.

L'objectiu que s'ha marcat l'Ajuntament és reduir el nombre de parades i fixar-lo en un màxim de 90. També es controlaran les condicions higièniques de les parades. Les parades d'alimentació s'agruparan entre el carrer Montserrat i l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.