Successos

sant cebrià de vallalta

El fiscal acusa l'alcalde i un regidor de delicte urbanístic i prevaricació

La querella criminal entén que hi va haver tracte de favor en el procés de construcció del controvertit edifici de l'avinguda Maresme

L'edifici de l'avinguda Maresme continua provocant controvèrsia dos anys després que es comencés a construir. L'últim episodi ha estat la notificació per part del fiscal d'Arenys de Mar a l'alcalde, Jaume Borrell (CiU), i al regidor d'Urbanisme, Josep Missé (CiU), que els acusa d'un presumpte delicte reiterat contra l'ordenació del territori i d'un altre de prevaricació. En la mateixa querella també implica el secretari i l'arquitecte municipal, als quals imputa només el delicte contra l'ordenació del territori.

Interessos

Segons consta en el text del fiscal, l'alcalde i el regidor haurien beneficiat els interessos tant dels promotors de l'edifici com dels propietaris del solar on s'ha aixecat, que són familiars directes de l'alcalde. Els arguments en què fonamenta la seva acusació recullen les diverses modificacions que es van aplicar a la zona, inicialment afectada per una ordenació urbanística prèvia que rebaixava l'edificabilitat i que finalment va quedar exempta dels canvis. El fiscal assegura que cada pas fet des del govern encapçalat per Jaume Borrell va tenir la finalitat de garantir la construcció de l'immoble tot i fer-ho sota uns paràmetres “que vulneraven la normativa urbanística vigent”. Entre aquestes acusacions destaca la de permetre que el promotor habilités les places de pàrquing que li corresponien a l'edifici, fora del mateix bloc i en un radi de 300 metres, “possibilitat, aquesta, que no permetien els articles de la citada normativa urbanística”. Finalment, el fiscal considera que amb les modificacions aprovades per ple es va poder augmentar el valor de la finca i, en conseqüència, els beneficis de promotors i parents.

A la querella del fiscal, que encara ha de ser avaluada pel jutge, que haurà de determinar si tira endavant la causa, s'hi afegeix un recurs contenciós administratiu interposat per l'advocat de la Generalitat contra els acords de ple que atorgaven la llicència de construcció a l'empresa en entendre que aquesta obra havia realitzat un seguit de modificacions en el projecte inicial que no eren correctes. En qualsevol cas, l'edifici de l'avinguda Maresme es troba ara paralitzat.

Indignació

L'alcalde de Sant Cebrià no ha dubtat a proclamar la seva “total i absoluta innocència” respecte als delictes que se li imputen tant a ell com al regidor i als càrrecs tècnics. “Cada pas que es va fer en el procés per a la construcció de l'edifici es va fer d'acord amb la legalitat”, apunta. Jaume Borrell assegura que en aquells aspectes urbanístics que la Generalitat apunta com a incorrecte “són punts que pertanyen al camp de la interpretació i que es poden resoldre”. Pel que fa al possible benefici dels seus familiars, l'alcalde respon que ell és fill de Sant Cebrià i que la seva família és propietària de molts terrenys. “Això en cap cas ha de pressuposar que actuaré al marge de la llei per afavorir la meva família. Sé molt bé quines són les meves responsabilitats com a alcalde”, va destacar.

Els imputats pel fiscal han estat citats als jutjats d'Arenys de Mar per a finals d'aquest mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.