Successos

Maresme

Alerta per un foc prop d'una urbanització de Sant Cebrià

Les flames van cremar 4 hectàrees de massa agrícola i forestal i van mobilitzar mitjans terrestres i aeris

L'incendi va obligar una quinzena de persones a deixar casa seva

Ensurt amb majúscules a Sant Cebrià de Vallalta. El petit municipi del Maresme va ser sorprès ahir al migdia per un incendi que va cremar al voltant de 4 hectàrees a la riera de Can Matas, una zona boscosa als afores del nucli urbà.

La ràpida actuació del servei d'emergències va evitar que les flames es propaguessin tot i la ràpida combustió dels terrenys agrícoles i els canyissars. Fonts del servei local de Protecció Civil van confirmar que s'havien hagut de desallotjar una quinzena de persones de les masies de Can Xuxa, l'entrada natural a la urbanització de Castellà d'Índies, una de les més grans de la comarca. Posteriorment, els agents van recomanar als veïns de la urbanització que marxessin per precaució, sense obligar-los a fer-ho. L'alcalde, Pere Vega (PSC), va informar que el foc s'havia controlat amb rapidesa malgrat el vent que bufava a la zona. En l'extinció hi van col·laborar catorze camions de bombers i diversos mitjans aeris, així com la policia local i els voluntaris de les ADF. A última hora de la tarda els veïns desallotjats van poder tornar a casa.

D'altra banda, a Calella hi va haver ahir també un petit incendi, el segon després que divendres es cremés prop d'una hectàrea a la part alta del municipi, en una zona muntanyosa. El foc d'ahir va començar, segons els bombers, per la imprudència d'uns joves que volien encendre una barbacoa en una esplanada a tocar de la riera. Les flames es van enfilar per un turó i van arribar fins a la carretera d'Hortsavinyà. En l'extinció hi van treballar dues dotacions de bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.