Successos

successos

Estafen una cinquantena d'usuaris d'un caixer de La Caixa a Santa Cristina d'Aro

Els delinqüents van manipular l'aparell de l'entitat bancària amb una microcàmera i posteriorment van clonar les targetes dels clients

Una cinquantena de clients de la sucursal bancària de La Caixa de Santa Cristina d'Aro van ser víctimes ahir d'una estafa després que un grup d'estafadors manipulessin el caixer automàtic. Les primeres investigacions indiquen que els delinqüents van entrar a l'entitat dimecres al vespre o dijous a la matinada. Els individus van posar una microcàmera en el caixer automàtic, amb l'objectiu de captar el número secret quan l'usuari introduís la targeta de crèdit. També van manipular l'aparell per fer un clon de la targeta dels clients. Amb aquesta estratègia, al llarg del dijous van copiar la targeta de crèdit i van obtenir els codis de seguretat d'una cinquantena de clients.

Ahir els clients van començar a veure que algú carregava en els seus comptes bancaris diners que ells no havien retirat. Les quantitats varien segons el límit de seguretat de retirada d'efectiu que té cada client en les seves targetes de crèdit. Alguns clients van arribar a perdre fins a 1.200 euros. Segons ha pogut saber aquest diari, les quantitats sostretes seran retornades als clients a través d'una assegurança que té contractada La Caixa. Fins ara, només set clients han presentat denúncia, ja que n'hi ha molts més que encara no s'han adonat de l'estafa o no han pogut ser avisats per l'entitat bancària.

‘Llaç libanès'

Les entitats bancàries, i sobretot els caixers automàtics, són moltes vegades l'objectiu dels lladres. Un altre sistema que fan servir és l'anomenat llaç libanès: els malfactors introdueixen un plàstic o una fina pel·lícula en el forat d'entrada de la targeta, que queda retinguda. I després, els lladres estiren el plàstic i ja tenen la targeta a la seva disposició.

Per evitar aquest tipus d'estafa, la policia i les entitats bancàries recomanen als usuaris dels caixers que no deixin que ningú s'acosti excessivament mentre es fa l'operació, i que tapin el teclat amb una mà mentre s'introdueix el número secret.

Roben porcs malalts a Terradelles

Una colla de lladres ha robat aquesta setmana una dotzena de porcs de la granja can Falgàs de Terradelles, al terme municipal de Vilademuls. El que potser no sabien els pispes és que els animals estaven malalts i poden suposar un risc per a la salut per aquells que consumeixin la seva carn. Els robatoris al camp s'han intensificat a la demarcació. Dijous de la setmana passada, en una granja del Pla de l'Estany van robar un pastor elèctric, i ahir a Ultramort, tres tenalles d'aire comprimit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]