Successos

Una barbacoa, possible causa de l'incendi al Vendrell

La investigació científica continua oberta i de moment no es descarta cap de les hipòtesis

Els supervivents de l'incendi al bloc dels Pisos Planas estan donats tots d'alta i viuen en un pis cedit

L'incendi que fa just un mes va calcinar un pis al barri vendrellenc dels Pisos Planas i va causar la mort de quatre nens podria haver estat provocat per les restes d'una barbacoa. La investigació sobre el cas continua oberta i fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat que, més enllà de les primeres hipòtesis que assenyalaven un incendi provocat per la flama directa provinent d'una cigarreta o una espelma, també s'està investigant la possibilitat que el foc hagués estat causat per les restes d'una barbacoa mal apagada.

Les flames van afectar tant l'habitatge que, tot i haver obert aquesta nova línia d'investigació, a la policia científica li resulta difícil determinar amb exactitud les causes de l'incendi. Es desconeix si ja han pres declaració al pare, que va ser donat d'alta de l'hospital Vall d'Hebron el 16 d'abril i que ara viu juntament amb la mare dels quatre nens morts i els altres dos fills supervivents –una nena de dos anys i un noi de 18– en un pis del barri del Pèlag, al mateix Vendrell. L'habitatge és propietat de la Generalitat i ha estat l'Ajuntament del Vendrell el que s'ha encarregat de tramitar-los l'accés al pis gratuït que s'utilitza en casos d'emergència com aquest.

Cal recordar que el dia de l'incendi el matrimoni, amb els sis fills i un cosí, estaven ocupant el pis que ara pertanyia a Bankia. L'habitatge havia estat propietat seva, però van ser desnonats pel fet de no fer front a la hipoteca i, si bé en un primer moment es van hostatjar i empadronar al municipi veí de Santa Oliva, van tornar al barri al cap de poc temps.

Ells no eren els únics ocupes del bloc i, de fet, encara hi ha algun pis que és habitat de manera il·legal. L'entitat bancària propietària de l'immoble s'ha encarregat de tapiar les finestres i la porta que permetien l'accés al pis i també han assumit el cost de repintar l'escala de veïns, emmascarada pel fum.

La subvenció del Pirmi, en tramitació

El Consell Comarcal encara està recollint tota la informació necessària per poder tramitar una ajuda del Pirmi que, per als membres de la família que han quedat, seria de 589,75 euros. Els responsables de l'ens preveuen tenir-ho enllestit d'aquí a 15 dies i que, en cas que s'aprovi, la puguin cobrar a partir del juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia