Successos

Ordre de cerca de l'acusat d'un intent de segrest

L'imputat no va acudir al judici pels fets, que van passar a Vidreres l'any 2008

El judici pel cas d'un presumpte intent de segrest que va tenir lloc a Vidreres el 14 d'octubre del 2008 es va suspendre ahir per tercera vegada a causa de la incompareixença de l'acusat, Ion Odgan Ivascu. Estava previst que la sessió oral se celebrés a la secció tercera de l'Audiència de Girona. A diferència dels dos ajornaments anteriors, que es van deure al mateix motiu, aquest cop no es va fixar una altra data per al judici, en espera que es localitzi l'imputat. Es té constància que està establert a Romania, d'on és originari. Per aquest motiu, es va decidir emetre una ordre internacional de recerca i de detenció. En el supòsit que s'aconsegueixi interceptar-lo, seria traslladat a la demarcació, on ingressaria en presó provisional fins a la celebració del judici.

El fiscal demana per a Odgan cinc anys de presó per un delicte de detenció il·legal, una multa de 400 euros per una falta de lesions, i que indemnitzi la víctima amb 1.635 euros. Segons recull el ministeri públic en l'escrit de conclusions provisionals, el succés es va produir quan passaven pocs minuts de les deu de la nit. La víctima, que en aquella època tenia 15 anys, va ser abordada quan estava tornant sola a casa, després d'acabar el seu entrenament de bàsquet al pavelló del municipi. De sobte es va acostar a la noia un Opel Astra, al volant del qual anava l'acusat. Al cotxe també hi havia un altre home, que no va poder ser identificat. Després de cridar l'atenció de la jove, ella es va negar a acompanyar-los. Odgan, aleshores, va baixar de l'automòbil, va arreplegar-la pels cabells, la va tirar a terra, la va agafar i la va arrossegar fins al vehicle amb el propòsit d'introduir-la-hi. La noia va mantenir un forcejament amb l'acusat i es va resistir a entrar al turisme. Després de tornar a caure a terra, va aconseguir escapar-se del seu raptor, aprofitant un moment de descuit d'aquest. Va propinar una puntada de peu a l'home, va poder deslliurar-se'n i va fugir ràpidament. Arran de la força que l'imputat va exercir contra la víctima i de les vegades que va caure, es va fer erosions als genolls i, a més, va tenir diversos episodis d'ansietat. L'acusat té actualment 50 anys. Quan van tenir lloc suposadament els fets, no li constaven antecedents. Per aquest succés, va ser detingut el 29 d'octubre del 2008. Dos dies després, va entrar en presó provisional, i va estar privat de llibertat per aquesta causa fins al gener del 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.