Detenen un grup que suplantava les identitats per obtenir el permís de conduir, a Barcelona i Tarragona

La Policía Nacional ha detingut vuit persones –sis d'elles, a Catalunya– que, a canvi de diners, es presentaven als exàmens per obtenir el permís de conduir en lloc dels autèntics beneficiaris del carnet mitjançant l'alteració de documents. Segons van informar ahir fonts properes al cas, els presumptes integrants d'aquesta xarxa, d'origen pakistanès, també estan acusats de clonar targetes de crèdit i telefòniques de prepagament, així com de falsificar papers per a immigrants en situació irregular.

Sis domicilis inspeccionats

En el transcurs de l'actuació policial, els agents van efectuar registres en tres locutoris, una agència de viatges i sis domicilis de Madrid, Getafe, Barcelona, Tortosa, Roquetes, Reus i Benicarló, on es van comissar contractes de treball fraudulents, permisos de conduir falsos, una targeta de resident comunitari amb la fotografia canviada, dues targetes d'identitat pakistaneses diferents on apareix la cara de la mateixa persona i dos passaports en les mateixes condicions.

Els sospitosos eren investigats des del març de 2008, quan la Policía Nacional va tenir coneixement de l'existència d'una organització que es dedicava a la presentació d'ofertes de treball falses, a l'obtenció fraudulenta de permisos de conduir mitjançant falsificació documental o usurpant la identitat de l'examinat, i a la clonació de targetes de crèdit. En l'operació, que continua oberta, han estat arrestades cinc persones a Barcelona, dues a Madrid i una a Tarragona. Entre els detinguts hi ha els màxims responsables de l'organització, així com els intermediaris entre la xarxa i els sol·licitants dels serveis. Paral·lelament, quatre ciutadans van quedar arrestats perquè estaven en situació irregular a l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.