Administracions

Roses sanciona amos de gossos de races perilloses

Ha imposat fins a cinc multes de 3.000 euros per faltes considerades molt greus

El paquet de sancions d’ara s’ha elevat fins als 20.263 euros

L’Ajuntament de Roses va imposar sancions per un valor total de 20.263 euros a propietaris de gossos de races considerades potencialment perilloses per incompliment de l’ordenança de tinença d’animals.

El paquet de sancions aprovades en la junta de govern local de l’Ajuntament de Roses inclou nou multes per infraccions com ara dur els gossos deslligats o sense morrió en espais públics, no tenir contractada l’assegurança de responsabilitat civil obligatòria o no disposar de la llicència d’animals potencialment perillosos.

La majoria, a més, responen a infraccions greus o molt greus, amb multes que, en cinc casos, s’enfilen fins als 3.001 euros. N’hi ha dues que pugen a més de 2.404 euros i dues de menor import (de 300 i 150 euros) per faltes considerades per la normativa municipal com a faltes lleus.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, va fer una crida a la població a “extremar la cura i el compliment de la normativa” per garantir el benestar dels animals però també la “seguretat i la convivència amb la resta de veïns i veïnes”.

“Passar per alt les obligacions que comporta tenir animals de companyia pot repercutir, a més, en importants sancions que són fàcilment evitables”, insistia ahir Giner.

Roses disposa d’ordenança de tinença d’animals des de l’any 2000.

Drets, seguretat i salut

La regulació està inspirada en els “drets” dels mateixos animals i té també en compte aspectes relacionats amb la seguretat i la salut pública i la convivència entre animals i persones per tal de reduir al màxim les molèsties que aquests animals puguin ocasionar.

LA DATA

Any 2000
Ordenança.
L’ordenança de tinença d’animals de Roses és vigent des de l’any 2000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia