Societat

Transport aeri

Una dotzena de vols cancel·lats al Prat per la vaga de controladors francesos

Vueling cancel·la 10 vols amb sortida o destinació a l'aeròdrom barceloní

La convocatòria provoca restriccions en els vols a França o que sobrevolen el seu espai aeri

La vaga convocada pels controladors francesos que comença aquest dilluns i continuarà fins divendres afectarà diversos vols de l'aeroport de Barcelona-el Prat.

L'aturada ha obligat aquest dilluns a suspendre 12 dels 67 programats amb origen o destí França des de Barcelona, segons han informat fonts d'Aena amb dades corresponents a la una del migdia. Es tracta, només, de vols amb origen o destinació al país veí, sense comptar els trajectes que es poden veure afectats per haver de sobrevolar l'espai aeri francès per anar cap a un tercer país.

La protesta dels controladors aeris francesos no ha comportat cap anul·lació des dels aeroports de Girona i Reus. La vaga ha començat aquest dilluns i s'allargarà fins divendres. Està previst que les regions aèries més problemàtiques durant la vaga siguin les de Brest, Bordeus i Marsella.

L'aerolínia Vueling ha anunciat la cancel·lació de 24 vols amb sortida o destinació als aeroports francesos, dels quals deu s'enlairaven o aterraven a Barcelona.

Segons ha informat la Vueling, la convocatòria de vaga provoca restriccions en l'operativa habitual de totes les companyies. L'aviació civil francesa ha demanat a totes les aerolínies que redueixin un 25 % les seves operacions.

La companyia aèria ha advertit que aquesta situació pot afectar a l'operativa de moltes de les seves rutes, ja que el 75 % de la mateixes sobrevola espai aeri francès.

La companyia ha contactat amb tots els passatgers afectats, que tenen set dies per realitzar les gestions que considerin pertinents, com canviar el vol o sol·licitar el reemborsament dels diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia