Medi ambient

CANVI CLIMÀTIC

L’onada de calor ‘Caronte’ asfixia Itàlia

L’ONU ha alertat que les temperatures s’intensificaran al Mediterrani a partir del 19 de juliol amb episodis extrems

La calor extrema que s’estén per bona part del Mediterrani ha disparat aquest dimarts les temperatures a Itàlia. A Roma s’ha arribat al rècord de 42°C, que ha superat la ciutat de Guspini, a Sardenya, on s’han registrat registrar 45°C, segons informar el diari italià La Repubblica.L’arribada de l’anticicló africà ha obligat les autoritats italianes a posar en alerta vermella vint ciutats d’arreu del país, entre les quals, a més de la capital, hi ha Venècia, Verona, Florència, Nàpols o Palerm. Aquest dimecres, dia del pic d’aquest anticicló, s’esperen temperatures de fins a 47°C a zones com les illes de Sardenya i Sicília. Dijous, l’onada de calor Caronte començarà a allunyar-se d’Itàlia i es preveu que les temperatures a la meitat nord del país començaran a baixar, mentre que al sud la calor es mantindrà fins a finals de juliol.

Pel que fa al Mediterrani, l’ONU ha alertat aquest dimarts que l’onada de calor s’intensificarà a partir del 19 de juliol amb episodis extrems, informava l’ACN. Segons les dades presentades per l’entitat, les màximes diàries superaran “freqüentment” els 35°C. L’organisme internacional ha posat especial èmfasi en la intensa calor a Itàlia i l’Estat espanyol. Les temperatures al sud d’Europa i al Mediterrani se situaran aquesta setmana cinc graus per sobre de la mitjana dels últims anys i la temperatura a la superfície del Mediterrani serà “excepcionalment alta” durant les properes setmanes, segons l’ONU.

Pitjor la nit que el dia

Per altra banda, l’expert en calor extrema de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), John Nairn, ha afirmat aquest dimarts que les temperatures nocturnes elevades són més perilloses per a la salut que les diürnes, ja que, a la nit el cos és incapaç de recuperar-se de la calor permanent i augmenten els atacs de cor i les morts. Els científics tenen la certesa que el fenomen del Niño amplificarà la freqüència i la intensitat dels episodis de calor extrema i Nairn ha explicat que es preveu que les onades de calor arribaran cada cop més aviat, durant la primavera a l’hemisferi nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona