Medi ambient

MEDI AMBIENT

L’Estat destina 3,3 milions a reparar els danys del temporal Nelson a Catalunya

El govern espanyol declara l’emergència en la reparació d’obres que afecten sobretot a la pèrdua de sorra i a desperfectes en el mobiliari

Les primers actuacions començarien a finals de mes

El govern español va aprovar ahir la declaració d’emergència de les obres per pal·liar els desperfectes ocasionats el mes de març pel temporal Nelson a la costa catalana. Hi destinarà una partida de 3.360.000 milions d’euros que es repartiran en 1,5 milions per a la demarcació de Barcelona, 1,1 milions per a la de Tarragona i 700.000 per a la de Girona. En un comunicat, el delegat del govern Carlos Prieto confirma que les actuacions es concentraran en el litoral de Pineda de Mar, Badalona, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, en el cas de Barcelona. Aquí no hi surten nomenades ni la capital del Maresme, Mataró, ni Vilassar de Mar ni Arenys de Mar que també van resultar afectades pel termporal. Pel què fa a Tarragona, els diners aniran a Cunit, Calafell, El Vendrell, Creixell, Tarragona, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp, Vandellós, l’Hospìtalet de l’Infamt. L’Ametlla de Mar i La Ràpita. Finalment, en el cas de la costa gironina es millorarà el litoral dels municipis de Calonge, Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. En la majoria de casos els danys soferts son molt semblants i es concentren en la pèrdua de sorra a les platges, desperfectes del mobiliari i instal·lacions urbanes i en algunes ocasions l’aparició de restes antròpics, tapats fins llavors per la sorra. Des de la delegació del govern justifiquen l’emergència en actuar perquè les platges poden trigar massa temps a regenerar-se “o fins i tot no aconseguir-ho “de manera que deixarien de tenir la funció de defensa de la costa, d’hàbitat de la zona per la flora i la fauna o de lloc d’ús públic”. Segons les primeres estimacions, les obres podrien començar a finals d’aquest mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia