Medi ambient

Terres de l'Ebre

Menys larves però més adults de mosca negra

El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià, el Code, va dur a terme ahir el quart tractament de la temporada contra la mosca negra al riu Ebre. Com ja és habitual en aquesta època de l'any ha baixat la concentració de larves als macròfits del riu, però per contra la població adulta està en el seu punt àlgid.

Concretament, s'han detectat concentracions que oscil·len entre les 3 i les 120 larves per quilo de macròfit, depenent dels punts del riu, i es confirma la tendència d'aquest insecte a anar riu avall. “Ja hi ha mosca negra a pràcticament tot el riu Ebre des de Flix fins a la desembocadura, amb una major concentració a la part de baix, on hi ha una major densitat de larves”, explicava Raül Escosa, director del Code.

Pel que fa al tractament d'ahir, es va fer amb total normalitat. Un helicòpter va abocar uns 2.000 litres de BTI als sis punts habituals del riu per on baixava un cabal de 160 metres cúbics per segon a l'aforament d'Ascó i de 120 al de Tortosa.

Dijous, els tècnics faran més mostrejos per avaluar l'efectivitat del tractament que sol ser d'entre el 90% i el 100%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.