Medi ambient

Es concedirà la Medalla al Mèrit de Protecció Civil al pilot mort a l'incendi

José Agustín Neva Gómez era militar en reserva, tenia 59 anys i havia acumulat més de 4.000 hores de vol

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, concedirà a títol pòstum la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil a José Agustín Neva Gómez, el pilot mort en accident d'helicòpter durant l'extinció de l'incendi de Cortes de Pallars.

Segons ha comunicat Interior, la concessió de la medalla es produeix a proposta del director general de Protecció, Juan Díaz Cruz, que assistirà divendres al funeral que se celebrarà a Sevilla.

José Agustín Neva Gómez era coronel de l'Exèrcit en situació de reserva des de 2004 i expert pilot de les Brigades de Reforç d'Incendis Forestals de Daroca amb més de 4.000 hores de vol. El seu cos va ser trobat aquest dimarts a l'interior del pantà de Forata (Vall d'Aiora).

Evolució dels ferits

Un dels ferits en el segon accident d'helicòpter registrat dilluns passat en les tasques d'extinció de l'incendi de Cortes de Pallars (València) evoluciona favorablement mentre que l'altre es troba estable dins de la gravetat, segons informa el Centre de Coordinació d'Emergències en el seu twitter.

Els dos ferits, ingressats a l'hospital La Fe, són el pilot i copilot del segon aparell sinistrat, que van patir politraumatismes com a conseqüència de l'accident. Un d'ells evoluciona bé en planta hospitalària mentre que el segon està en reanimació, segons el CCE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.